AYVALIK’TAN AYVACIK’A YARDIM ELİ

Nilgün   KAYA

5 gün önce 5.3’lük deprem ve ardından yüzlerce sarsıntı yaşanan Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine Ayvalık’tan yardım eli uzandı. Ayvalık Gençlik Merkezi içinde kışlık giysiler ve battaniyenin bulunduğu 1 kamyon eşyayı Ayvacık’a götürüp vatandaşlara iletirken Ayvalık Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlkyardım Derneği çadırların kurulması ve iaşe dağıtımında yardım etti.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen 5.3’lük depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar sürerken konteyner kentlere ve çadırlara yerleştirilen depremzedelere Ayvalık’tan da destek ulaştı. Ayvalık Kaymakamlığı öncülüğünde Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Ayvalık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının destekleriyle Ayvalık Gençlik Merkezine üye gençlerle gönüllü liderler tarafından depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasında 2 gün içinde bir kamyon eşya toplandı. İçinde kışlık giysiler, battaniye, yorgan,  ayakkabı, halı, kilim gibi eşyalarım bulunduğu malzemeler, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Antrenör ve sporcuları ile Ayvalık Gençlik merkezi gönüllü liderleri tarafından Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı köylerin bulunduğu deprem bölgesine ulaştırıldı.

Yardımların dağıtımına başkanlık eden Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Taekwondo Antrenörü Volkan Sersan,  “Depremde zarar gören vatandaşlarımız için bir yardım kampanyası düzenledik. Kampanyamızda toplanan eşyalarımızı dağıttık. Buralara gelip görmenin nasıl bir afetle karşı karşıya olduklarını bilmemiz açısından çok iyi oldu. Toplamış olduğumuz bu yardımlarda Ayvalık Gençlik Merkezi Üyesi kadınlarımızın özellikle çok büyük payı var. 2 günlük kısa bir sürede yaklaşık bir kamyonluk malzeme topladılar. İçlerinde battaniyeden halıya kadar, yorgana, kazağa kadar, çocuk ayakkabısına, çocuk montuna kadar birçok kullanılmış, az kullanılmış veya hiç kullanılmamış olmak üzere sınıflandırılmış malzemeler var. Aynı zamanda çocuklarımızın da ufak kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyor olmamız bizleri mutlu etti” dedi.

Ayvalık Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlkyardım Derneği (ADAK) 5 kişilik ekiple depremzedelere yardıma gitti. ADAK ekibinin çadır kurulması ve iaşe dağıtımında görev aldığı belirtildi.