‘BİR OYUN GİBİ’ NİN GALA GÖSTERİMİ YAPILACAK

Nilgün KAYA

Ayvalık Sanat Derneği bünyesinde tiyatro çalışmalarını sürdüren Tiyatro Objektif’in sezon oyunu  ‘Bir oyun gibi’nin gala gösterimi,  14 Ocak Cumartesi akşamı saat 20.30 ‘da Sanat Fabrikası Tiyatrosunda yapılacak.

Tiyatro Objektif yeni oyunu ‘Bir Oyun gibi’  ile bu yıl tiyatro emekçilerini konu ediyor. Tiyatrocuların yaşamda karşılaştıkları zorlukları, oyun sahnelemek için verdikleri mücadeleyi konu eden bir komedi oyununu sahneye taşıyan Objektif oyuncuları, bu oyun ile bir bakıma kendilerini de sahnede anlatmış olduklarını belirtiyor. Ayvalık’ta tiyatro yapmanın zorluklarını yaşadıklarını söyleyen topluluk, ‘Oyunda kendimizden çok şey bulduk, bizim de yaşadıklarımız bu oyunda anlattıklarımızdan pek farklı değil. Sanat Fabrikası Tiyatrosunu yaşatmak için verdiğimiz mücadele her zorluğa karşın sürecek. Bizi ayakta tutan tiyatroya duyduğumuz tutku olarak özetlenebilir” dedi.  Nüfusu 70 bine ulaşan Ayvalık’ta seyirci bulmakta güçlük çektiklerini dile getiren topluluk,  “Tiyatro iyidir. Seyirci olabilenlere de iyi gelecektir. Ruhumuzu doyurmanın ve arınmanın tiyatroyla mümkün olabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Haluk Işık Yazdığı, Yönetmenliğini Sadi Mastar’ın üstlendiği oyunda, Ayşegül Tekten, Rabia Bozdemir Gün, Ali Gün ve Sadi Mastar rol alıyor. Reji Asistanlığını Yaren Toker, ışık çalışmasını Bülent Çevik, Efekt çalışmasını Mustafa Dinç’in üstlendiği oyunda, Fotoğraflar  Stüdyo Turan tarafından çekilirken, Makyaj Asena Uzun, Kostüm ve Aksesuar Ecem Uğral, Dekor Uygulama Barış Geren, Gürkan Özkan, Görüntü ve Kayıtları Hasan Şalmanlı tarafından yapılıyor. Oyun, 2017 yılında periyodik olarak Sanat Fabrikası Tiyatrosunda sahne almaya devam edecek. Oyunun gala programı çerçevesinde 18.30-20.30 saatleri arası Sanat Fabrikası fuayesinde Sevsen Aslantepe yeni kitabını imzalayacak. Gala gecesi, kokteyl ile son bulacak.