AYVALIK’TA TEK MENFEZDEN 9 ARAÇ ATIK ÇIKTI

Nilgün KAYA

 

28-29 Kasım’da aşırı yağışla birlikte sel felaketi yaşanan Ayvalık’ta, bir yandan hasar tespit ve onarım çalışmalarını sürdüren Ayvalık Belediye ekipleri diğer yandan yeni bir aşırı yağışa karşı önlem amacıyla menfez temizliklerine başladı.  İlçede en yoğun kullanılan caddelerden olan ve işyerlerinin bulunduğu Talatpaşa Caddesi’ndeki menfezden 9 çöp taksiyi dolduran kum, çamur atığı çıktı.

 

Ayvalık Belediyesi halk arasında Dalkıran Mehmet Ağa hattı olarak bilenen menfezde temizleme çalışması başlattı. Belediyenin görev tanımında olmamasına rağmen, sorumluk alarak temizleme çalışmalarına başladığı açıklandı. Toplama merkezi Yeni Mahalle olup, Hamdibey Mahallesi -Talatpaşa Caddesi güzergâhında yağmur sularını toplayıp denize ulaştıran menfezdeki temizlik çalışmalarına Temizlik, Fen, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yanı sıra sağlık ekipleri de katıldı.

 

TEMİZLİK 2.5 KM’LİK HAT BOYUNCA DEVAM EDECEK

Ekipler, sabahın ilk saatlerinde cadde girişinde toplandı. Altışar kişiden oluşan iki ekip, belirli sürelerde dönüşümlü olarak menfeze girip yağmur sularının getirdiği her türlü moloz, kil, çamur suyu dışında büyük ebatlı sel artıklarını menfezden çıkardı. Öğle saatlerinde çıkarılan atık miktarı 4 çöp taksi kasasına ulaşırken çalışmanın devamında 9 çöp taksi dolusu atık çıkartıldı. Çalışmaların Yeni Mahalle yönünde 2.5 km’lik hat boyunca devam edeceği açıklandı.