AYVALIK’TA ÖĞRENCİLERE KUŞ GÖZLEM ETKİNLİĞİ

Nilgün KAYA

Ayvalık Necmi Komili İlk Okulu’nda kuş gözlem etkinliği düzenlendi.

270 Kuş türüne ev sahipliği yapan Ayvalık’ta, çocuklara kuşları ve kuş gözlemciliğini öğretmek amacıyla Necmi Komili Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen eğitim çalışması, 31 Mart Cuma günü gerçekleştirildi.

Doğa gözlemcisi ve Ayvalık Kuş-Doğa Gözlem Topluluğu sorumlusu Kadri Kaya, okulun 1,5 ve 6.sınıf öğrencilerine bölgenin biyoçeşitliliği ve Ayvalık’ın farklı habitatlarında yaşayan kuşlar hakkında bilgi verdi.

Ayvalık’ın habitat zenginliği ile önemli bir doğal alan olduğunu belirten Kadri Kaya, birçok türün sağlıklı bir şekilde hayatında devam edebilmesi için koruma alanının etkin bir şekilde yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Ümit Boyner tarafından babası Acar Alpay anısına yapılan Necmi Komili İlkokulu Uygulama Bahçesindeki mini anfide gerçekleştirilen etkinliğe katılan öğrenciler, çevrelerinde en çok karşılaştıkları kargalar, martılar, ötücü kuşlar ve su kuşlarını tanıma fırsatı buldu.

Verilen bilginin ardından okul bahçesinde dürbün ve teleskop ile kuş gözlemi yapıldı. Etkinliğe öğrenciler ve öğretmenlerinin yanı sıra okul aile birliği adına Esra Başak katıldı. Okulda tüm yıl doğa temelli atölyeler ve etkinliklere devam edileceği öğrenildi.