MİNİK ELLER OKUL BAHÇESİNDE YETİŞTİRDİKLERİNİ SOFRAYA TAŞIYACAK

Nilgün KAYA

Ayvalık Anaokulu öğrencileri, ‘Bahçemde yetiştirdiklerimle büyüyorum’ eTwinnig projesi ile okul ve evlerinin bahçesinde yetiştirecekleri sebze ve meyveleri sofralarına taşıyacak. Geri dönüşüm malzemeleri ile oluşturulan bahçede ilk etapta çilek, marul, maydonoz, soğan ve bazı sebzeler yetiştirilecek.

Ayvalık Anaokulu öğretmeni Sevinç Sönmez’in ve Nuri Özaltın 75.Yıl İlkokulu öğretmeni Zuhal Uluyurt’un kuruculuğunu üstlendikleri ‘Bahçemde Yetiştirdiklerimle Büyüyorum’ eTwinning Projesi uygulanmaya başlandı.

Proje, Balıkesir-Ayvalık’tan 1 , Kırıkkale-Yahşihan’dan 1, Artvin-Arhavi’den 5 olmak üzere toplamda 7 öğretmen ve 53 öğrenci ile yürütülecek.

Doğa sevgisi ve çevre bilincine dayanan, öğrencilerin canlı sorumluluğunu üstlenmesini, doğal kaynakları koruma bilinci geliştirmesini sağlayan bir proje olarak tasarlanan ‘Bahçemde Yetiştirdiklerimle Büyüyorum’ projesinde, bahçede atık malzemeler kullanılarak geri dönüşüme de katkı sağlanıyor.

Çocukların evinde ve okul bahçesinde ürün yetiştirerek doğaya dokunup kendi ekolojik alanlarını elde etmeleri, öğrenci ve velilerin eTwinning projelerine olumlu bakış açısı geliştirmeleri amaçlanıyor. İlk etapta çilek, marul, maydonoz, soğan ve bazı sebzeler yetiştirilerek okul yemekhanesinde kullanılması planlanıyor.