AYVALIK’IN ÜÇ KÖYÜNDE YAŞAM MERKEZİ OLUŞTURULUYOR

Nilgün KAYA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Eğitimde gelenekle geleceği buluşturan” stratejik hamlelerden birisi olarak tarif ettiği iki bin Köy Yaşam Merkezlerinden üçü Ayvalık’ta oluşturuluyor.
Yeniköy ve Karaayıt’ın ardından Mutluköy’de 2 ay önce başlatılan çalışmalar kapsamında, köyün eski okulu ‘Mutluköy Yaşam Merkezi Zeytin ve Tabiat Okulu’ olacak. Köylerdeki yaşam merkezleri arasında donatı, alan ve faaliyetler açısından farklı ve örnek olacağı ifade edilen merkezi gezerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’dan bilgi alan AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, bakanlık tarafından yapılan yaşam merkezi bahçesinin peyzaj çalışmalarını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiğini belirtti.
“EĞİTİM, EKONOMİK VE SOSYO-KÜLTÜREL KATKI SAĞLAYACAK”
Ali Gür yaptığı açıklamada, ” İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Güner Bahadır ile birlikte,  projesi Milli Eğitim Bakanlığımıza  ait, peyzaj çalışmaları Büyükşehir Belediyemizce desteklenen ve Mutluköy Mahallemizde yer alacak olan  Ayvalık Mutluköy Yaşam Merkezi Zeytin ve Tabiat Okulu  proje ve inşaat alanını gezerek yetkililerden bilgi aldık. Tamamlandığında başta Mutlu köyümüze ve çevresine gerek eğitim gerekse ekonomik ve sosyokültürel açısından büyük bir katma değer sağlayacak olan bu yaşam merkezi ve okul projesi için başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere, Büyükşehir Belediyemize ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze göstermiş oldukları ilgi ve hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.
14 bin metrekare alan üzerine kurulan Mutluköy Yaşam Merkezi Zeytin ve Tabiat Okulu’nda; ana sınıfı, öğrenciler için etkinlik salonları, kütüphane, çalışma salonu, çok amaçlı sunum, toplantı, seminer ve organizasyon için salon bulunuyor. Doğal tarım uygulamaları, zeytin ve zeytinyağı arge çalışmalarının yanı sıra köy ve bölge halkı için tarımsal, kültürel etkinliklerin yapılması planlanan merkezin 1 ay içinde hizmete açılacağı bildirildi.