ZAFERİN 100. YILI KUTLANDI

Nilgün KAYA

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi Ayvalık’ta da törenle kutlandı. Çelenk sunumunun yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamaya katılan vatandaşlar, Atatürk anıtını çiçek bahçesine dönüştürerek 100. yılında büyük zaferin coşkusunu yaşadı.

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da, Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzu anmak için düzenlenen program, 30 Ağustos Salı günü, 09.00-09.30 saatleri arasında Kaymakamlık makamında tebriklerin kabul edilmesiyle başladı.
Protokol sırasına göre kurum amirleri, siyasi parti başkanları, dernekler ve meslek odası temsilcileri, okul müdürlerinin bayram tebrikleri kabul edildikten sonra Cumhuriyet Meydanı’na geçildi.
Zafer Bayramı töreni, 09.45’te Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile devam etti. Askeri ve sivil protokolün meydandaki yerini almasıyla başlayan törende, Kaymakamlığın ardından Garnizon Komutanlığı çelengi ile Ayvalık Belediye Başkanlığı çelengi alkışlar arasında Atatürk anıtına sunuldu. Atatürk’ün manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşının okunmasından sonra ellerinde kutlamaya katılan vatandaşlar, Atatürk anıtını çiçek bahçesine dönüştürdü.
Günün anlam ve önemine dair konuşma ve şiirlerin okumasının ardından müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi yapıldı.
Geçit töreni ile kutlama programı sona erdi.