KADINLAR BETONLAŞMAYA İTİRAZ EDİYOR

Nilgün KAYA
Balıkesir’in Burhaniye ilçesi İskele Mahallesi’ne 11 katlı otel yapılması planlanıyor!
Bölgenin dokusuna uymayan bu otel projesine karşı Burhaniye Bağımsız Kadın Platformu kampanya başlattı.
Change.org’da başlatılan ve şu ana kadar 15 bin 351 imzanın atıldığı kampanyanın dilekçesinde;

“İtiraz ediyoruz. Sahilimizde Gökdelen Otel İstemiyoruz. Balıkesir Burhaniye ilçesi Belediyesi, İskele Mahallesinde Belediye’ye ait sahil şeridinde ONBİR KATLI otel yapılmasının yolunu açan İmar Planı Değişikliği yaptı. Alandaki 5 kat imar izni, otel için 11 kata çıkarıldı.

Bizler bölge insanı olarak, insan odaklı planlar yapmakla yükümlü olan belediyelerin sadece bir kişiye veya bir gruba rant sağlamak için sahil şeridimizi bizden alıp otele vermesi planını derhal durdurulmasını istiyoruz. Bu doğa harikası alanımızın otellerle bozulması değil, koruma altına alınması istiyoruz.

Yapılmak istenen bu otel ilçenin, dünya çapında kabul edilen nadir doğasına, suyuna, denizine, zarar verecektir. Otelin gençlere iş olanağı sağlayacağı iddiası doğru değildir. Gençlere iş olanakları, otel ya da AVM’ler yaparak sağlanmaz. Oteller ve AVM’ler işsizliğe çare olsun diye yapılmamaktadır. İstihdam sağlanacağı iddiasıyla sadece göz boyamaktadır.

Bölgemizde ve ilçemizde yeterince otel vardır. Otel yaparak turist çekilmeyeceğini özellikle Pandemi döneminde bir kez daha gördük. Dünyanın hiçbir yerinde insanlar artık beton yığınları arasında tatil yapmak istememektedir. Nitelikli Doğal Sahil şeridimizde otel yapılmasına biz kadınlar olarak da itiraz ediyoruz. Doğaya çevreye duyarlı Halkçı bir parti ve belediyecilik yaptığı iddiasındaki CHP yetkililerin bizlere rağmen, bize karşı tutum almayarak bu yapılaşmaya izin vermeyeceğine, seçim vaatlerinin boş olmadığını göstermelerini istiyoruz.” denildi.

kampanya linki;

chng.it/xSbbFG9X