57. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 5. ETABINDA KAZA

Nilgün KAYA

‘Tarihe ve Doğaya Saygı’ temasıyla gerçekleştirilen ve 14 ülkeden 25 takım olmak üzere toplam 161 sporcunun mücadele ettiği 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 5. Etabı tamamlandı.

161 bisikletçinin katılımıyla gerçekleşen 192 kilometrelik parkurdan oluştu. Yarışçılar Balıkesir’in Ayvalık ilçesine saat 14.30 civarında ulaştı.

Manisa Valiliği önünden Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’nun verdiği start ile pedal basan sporcular, Yeniköy ve Saruhanlı’yı geçerek, Kırkağaç’a devam etti. Ardından Soma’dan geçerek Göçbeyli yönünde devam etti. Bergama Devlet Hastanesi kavağından geçen bisikletçiler, Altınova kavşağından Tuka Tuz Gölü istikametine devam etti ve Ayvalık Marina’da finişi gördüler.

Sporcular finişe toplu şekilde geldi ancak son 700 metredeki büyük kaza pelotonun büyük bölümünü durdurdu. Kazanın önünde bulunan yaklaşık 25 sporcu ise büyük bir mücadeleyle bitişi ilk sırada geçmeye çalıştı.

Zorlu bir sprintin ardından finişi ilk sırada 4 saat 13 dakika 49 saniyelik derecesiyle Hollanda temsilcisi Team DSM’den Avustralyalı Sam Welsford geçti.

Manisa-Ayvalık etabını Team DSM’den Avusturyalı sporcu Sam Welsford 4:13:49 saniye ile kazandı. 2’nciliği Alpecin-Fenix’ten Belçikalı Jasper Hilipsen, 3’üncülüğü ise Human Powered Health’tan Hollandalı Arvid de Kleijn elde etti.