ERASMUS KONUKLARINA KÖRFEZ TANITIMI

Nilgün KAYA

Balıkesir Burhaniye Bilsem- Bilim ve Sanat Merkezi (BILSEM) proje ortağı olduğu Erasmus+ Stratejik Ortaklık Programı, “Avrupa değerleri” konulu 4. ziyaret noktası olan Burhaniye’de gerçekleştiriliyor.

Burhaniye Bilim ve Sanat Merkezi (BILSEM) tarafından Erasmus Projesi kapsamında İspanya, İsveç, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan’dan gelen misafirlere Burhaniye ve çevresinin tanıtımı yapılıyor.

Edremit Körfezi’nin en önemli antik yerleşimi olan Adramytteion Antik Kenti başta olmak üzere kültürel mirası, doğal güzellikleri, gastronomik değerleri, ekonomik yapısı gezdirilerek anlatıldı. Antik Kenti Kazı Evi ve kazı alanlarını ziyaret eden konuklara Antik Liman projesi gezdirildi.  Konuklar daha sonra Adalıefe Zeytinyağı Fabrikasında zeytinyağı tattı ve üretim konusunda bilgi aldı.

Proje kapsamında gelen konukların ağırlanması ve proje yürütülmesinde Burhaniye BİLSEM Müdürü Murat Kırbıyık ve kurum öğretmenleri özveriyle çalışırken, Adramytteion Antik Kenti’nin ve etki alanın anlatılması ve tanıtımında Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı, Adramytteion Antik Kenti Kazı Heyeti üyesi, Ören-Adramytteion Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz ve öğrencileri destek verdi. 14 Mart’ta başlayan çalışma 18 Mart Cuma günü sona eriyor.