“34. YILINDA HALEPÇE KATLİAMINI LANETLİYORUZ!”

Fotoğraf: Arşiv

Nilgün KAYA

EMEK Partisi Balıkesir İl Örgütü tarafından yapılan  açıklamada, “34. Yılında Halepçe katliamını lanetliyoruz.” Denildi.

İl örgütü adına yaptığı açıklamada İl başkanı Mehmet Cemil Tosunoğlu, “Halepçe Katliamı Kürt halkına karşı uygulanmış bir insanlık suçu, insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biridir. 34 yıl önce Saddam diktatörlüğü, Irak’ta ki Kürt coğrafyasında ulusal özgürlük mücadelesini boğmak için 5 bini aşkın insanı kimyasal silahlarla katletti. Bugün Saddam diktatörlüğü olmasa da Kürtlere karşı katliamcı zihniyet farklı biçimlerde varlığını sürdürmektedir.

Halkımızın yıllardır devam eden geleceğini özgürce belirleme ve bölge halklarıyla barış içinde yaşamaya dayalı mücadelesi, emperyalizm ve işbirlikçi bölge gericilikleri tarafından boğulmaya çalışılmaktadır. Halepçe’de katliam yaşandığında katliamı görmezden gelen Batılı emperyalistler, Halepçe’yi ancak Saddam diktatörlüğünün Kuveyt’e girip bölgesel (Ortadoğu) çıkarları için tehdit oluşturmaya başladığında hatırlamışlardı! Batılı emperyalistler bugün de Ukrayna’da devam eden savaş üzerinden kendilerini ezilen halkların, barışın ve demokrasinin savunucusu gibi göstermeye çalışmaktadır. Emperyalistlerin ikiyüzlülüğü Halepçe’den Ukrayna’ya devam etmektedir!

Kürtler Halepçe’den bu yana kazanımlar elde etmiş olsa da bölge gericilikleri Kürtleri bu coğrafyanın diğer halklarının sahip olduğu haklara sahip bir ulus olarak değil, bir tehdit olarak görmeye devam ediyor. Kürtler bugün de bölgede Suriye ve Irak üzerinden sürdürülen paylaşım mücadelesinde emperyalist güçlerin ve bölge gericiliklerinin hedefi durumundadırlar.

Emek Partisi Bölge Örgütü olarak Halepçe Katliamını 34. Yılında bir kez daha lanetliyor; Kürt halkına dayatılan bu acılı tarihi değiştirecek gücün, halkımızın demokrasi ve özgürlük mücadelesinde olduğunu vurguluyoruz.” Dedi.