AYVALIK’TA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ DENETİMİ

Nilgün KAYA

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği “Koronavirüs Denetimleri” genelgesinin ardından Ayvalık’ta, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan yönetiminde toplu taşıma, gezi tekneleri ve plajlar başta olmak üzere ilçe genelinde denetim yapıldı.

Yurt genelinde olduğu gibi Ayvalık’ta da sabah saatlerinde, koronavirüs salgınıyla mücadelede ‘maske ve sosyal mesafe’ kuralı denetlendi.

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Tarık Hekimoğlu, Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Güneş Eliş, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Sadun Özdemir, Ayvalık Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Azizi Ciddi, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Elmas Özmen’in katılımıyla gerçekleştirilen denetim, Meydan duraklarında başladı. Ekipler, toplu taşıma araçları içinde ve duraklarda maske ile sosyal mesafe kuralına uyulup uyulmadığını denetledi.

Vatandaşları ve şoförleri gerek sosyal mesafeye uyulması gerekse maske konusunda uyaran Kaymakam Görgülüarslan ve ekipler, maskeyi usulüne uygun şekilde kullanmayanları ikaz etti. Vatandaşlar, denetimin haberli olması nedeniyle toplu taşıma araçlarında önceki günlere nazaran kurallara uyulduğunu, başta Sarımsaklı olmak üzere toplu taşıma araçlarında yığılma yaşandığını belirterek denetimlerin habersiz şekilde yapılmasını talep etti.

DAHA İYİNİN ARAYIŞI İÇİNDEYİZ”

Toplu taşıma içine girerek vatandaşlara kurallara uyulup uyulmadığını soran, şoförlere kurallara uygun sayıda yolcu almalarının önemini belirten Kaymakam Gökhan Görğügülüarslan , “Koronavirüsü önlemek için gerekli tedbilerimizi alıyoruz. Genel itibariyle gayet iyi şoförlerimiz kurallara uyuyorlar. Vatandaşlarımızın ve şoförlerimizin beraberce bu işi yönetmeleri gerekiyor. Herkesin kişisel sağlığımızla beraber toplumu sağlığını ilgilendirdiği bilincine kavuşması gerektiğini anlamış olmaları lazım. Uygulamalarımızla biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Komisyondaki arkadaşlarımızla beraber biz bu süreci yönetmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız ve sektörün işbirliği içerisinde gerçekleşecek. Ben daha iyi olacağımız ümit ediyoruz. Çok şükür bir problemimiz yok, gayet iyiyiz ama daha iyinin arayışı içerisindeyiz” dedi. Ayvalık’ta koronavirüs tedbirleri kapsamında genel bir denetime çıktıklarını belirten Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Gerek vatandaşlarımızın şikayetlerini dinleyip gerek söz konusu yerlerde denetim yapıyoruz. Pandemiyi kurumlar tek başına aşamaz. Bunu aşacak olan vatandaşların dirayetidir. Biz vatandaşlarımız ve işletmelerden gerekli dirayette bulunmalarını bekliyoruz. Sonuçta işletmelerimizin turizm sezonundan nasibini alması gerekiyor. Bir taraftan da kovid tedbirlerini uygulamaları gerekiyor. El birliği ile bu işin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Toplu taşıma araçlarında çok sıkıntı olmadığı gözleniyor. Şikayetler var. gerekli tedbirler alınıp uyarılar uygulanacak” dedi.

Toplu taşıma araçlarında yapılan denetimin ardından günü birlik tur yapan teknelere gidildi. Tekne yolcu kapasitesi ve alınan tedbirleri inceleyen Kaymakam Görgülüarslan ve beraberindeki heyet, vatandaşlarla da sohbet etti. Sarımsaklı plajlarına geçen Kaymakam ve beraberindeki heyet, plajdaki beachlerde alınan tedbirleri de kontrol etti.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği “Koronavirüs Denetimleri” genelgesi kapsamında kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimler yapıldı.