AYVALIK VE TÜRKİYE’DE KORONA GÜNLÜĞÜ

8 Nisan Çarşamba- Ayvalık’ta korona şüphesi ile Devlet Hastanesi’ne başvurular devam ederken test sonucu pozitif çıktığı belirtilen iki gencin, evlerinde karantina altına alındığı öğrenildi. (Şu anda uzmanlar, kuru öksürük ve ateş gibi hafif covid-19 semptomları olan ve normalde sağlıklı olan insanların iyileşmesi için evde kalmasını öneriyor. Bilim insanları, virüs hastalarının semptomlar ortadan kalktıktan sonra sekiz güne kadar bulaşıcı olabileceğini belirterek dikkatli olunması konusunda uyarıyor)

Önceki gün test sonucu pozitif çıkan 50 yaşındaki bir kadının ise Balıkesir’e sevk edildiği öğrenildi. Alınan bilgiye göre; hastaneye yapılan başvuruları yoğun olarak büyükşehirlerden kente gelen vatandaşların oluşturduğu belirtiliyor.

Ayvalık’ta korona vakaları, kaç adet test yapıldığı, kaç hastanın tedavi için sevk edildiği, kaç hastanın iyileştiği yönünde yetkili makamlarca bugüne kadar hiçbir açıklama yapılmadı.

İlçede Perşembe günleri kurulan semt pazarı, yarın Armutçuk’ta Pazar Pazarı alanında kurulacak.

CORONA VİRÜS TABLOSU 8 NİSAN

8 Nisan corona virüs tablosu covid19.saglik.gov.tr’deki verilerle belli oldu. Bakan Koca verileri “Hastalarımızdan 264’ü daha iyileşti. Yoğun bakım ve entübe hasta sayımızdaki artış hızı düşme eğiliminde. Başarımız izolasyona bağlı. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım.” sözleriyle duyurdu.

812 CORONA VİRÜS HASTASI HAYATINI KAYBETTİ, TOPLAM VAKA SAYISI 38 BİN 226

covid19.saglik.gov.tr’deki son koronavirüs tablosuna göre, bugün yapılan 24 bin 900 testten 4 bin 117’si pozitif çıktı, 87 hasta da hayatını kaybetti. Toplam hasta sayısı 38 bin 226 oldu. Toplamda 812 hasta koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Yoğun bakımdaki hasta sayısı bin 492, entübe edilmiş hasta sayısı 995 oldu. Bin 846 hasta da iyileşti.