“İKLİM KRİZİ ‘BEN GELİYORUM’ DİYE DİYE GELİYOR”

Nilgün KAYA

İsveçli öğrenci Greta Thunberg’in (16) geçen yıl Ağustos ayında başlattığı ‘İklim İçin Okul’ grevine Ayvalık’tan destek veren 8.sınıf öğrencisi Ege Edman ve arkadaşları, 10 Mayıs Cuma günü iklim için yine okul grevi yaptı.

13 yaşındaki iklim aktivisti Ege Edman ve arkadaşları 15 Mart 2019 tarihinden itibaren Ayvalık’ta her hafta cuma günleri iklim için okul grevine çıkıyor. Bu hafta gerçekleşen grevde  Edman’a, ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra İstanbul’dan gelen Atlas Sarrafoğlu, Deniz Çevikuş destek verdi. Ege Edman, kendisiyle görüşen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Engin den iklim acil durumu ilan etmesini talep etti.

“HAREKETE GEÇMEZSEK BİZ ÇOCUKLARIN YAŞAYABİLECEĞİ DÜNYA KALMAYACAK”

Ege Edman, “Fosil yakıt kullanımı ile artan karbon emisyonları, biz insanlığın bugüne dek başına gelen en zorlu süreçle karşı karşıya bırakacak. Ve eğer önümüzdeki 12 yıl içerisinde dünyanın hızla ısınmasını durdurmak için harekete geçmezsek ileride biz çocukların içinde yaşayabileceği bir dünya kalmayacak. Bilim insanları rapor üzerine rapor yayınlayarak içinde bulunduğumuz sistemi acilen değiştirmemiz gerektiğini söylüyor. Peki hükümetler bu çöküşe engel olacak önlemler almak için ne bekliyorlar? İklim krizi bir gerçek. Ve ‘ben geliyorum’ diye diye geliyor. Yakın gelecekte yaşayacaklarımız şimdi ne yaptığımıza bağlı. Hepimiz değişmeliyiz! Hepimiz harekete geçmeliyiz! Şimdi yöneticiler için bu değişime öncü olma zamanı” dedi.