TÜRKİYE VE AYVALIK’TA KORONA GÜNLÜĞÜ

6 Nisan Pazartesi- Ayvalık’ta Perşembe günü kurulan semt pazarının, Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından alınan karar gereği, geçici bir süre ile Armutçuk Pazarının yerinde kurulması kararı alındı. Bu kararla birlikte Armutçuk’ta haftanın iki günü Perşembe ve Pazar günleri pazar kurulacak.

Ayvalık Devlet Hastanesi’ne korona şüphesiyle başvurular devam ederken test sonucu pozitif çıktığı öğrenilen, bir kişi daha Balıkesir’e sevk edildi. 57 yaşındaki vatandaşın kronik rahatsızlığı olduğu öğrenildi. Balıkesir’e sevk edilen vatandaş ile birlikte Ayvalık’ta korona virüse yakalanan kişi sayısının 10’a yaklaştığı öğrenildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs nedeniyle son 24 saatte 75 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam vefat sayısının 649 olduğu açıkladı. Açıklamada, bugünkü test sayısının 21 bin 400, vaka sayısı ise 3 bin 148 olduğu belirtildi. Toplam test sayısının 202 bin 845, toplam vaka sayısının 30 bin 217, yoğun bakım hasta sayısının bin 415, entübe hasta sayısının 966, iyileşen hasta sayısının 1.326 olduğu kaydedildi.