SOKAĞIN TRAFİĞE KAPANMASI İÇİN MAHALLELİ İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Nilgün KAYA

Ayvalık Sakarya Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe kapatılması için TEMA Ayvalık bünyesinde oluşturulan TAM (Temiz Ayvalık Mümkün) ve Pirüpak Sakarya sivil inisiyatif grupları tarafından imza kampanyası başlatıldı.

Sakarya Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde tek yönlü trafik ve yaya dostu düzenleme için mahalleli imza topluyor. 30 Eylül’de başlayan kampanya kapsamında 100’ü aşkın imza toplandı. Midi Cafe önünde ve Stairway konuk evinde oluşturulan imza standında 13 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek.

“SOKAK, DÜZENSİZ TRAFİĞİ İLE BİR GÜRÜLTÜ, KARGAŞA VE KAZA RİSKİ KAYNAĞI”

Kampanya hakkında bilgi veren TEMA Ayvalık Sorumlusu Haluk Aysu, “Mahalleli ve halkın katılımıyla imza topluyoruz. Bunu belediyeye aktaracak ve gereğinin yapılmasını isteyeceğiz” dedi. Ayvalık Belediye Başkanlığı’na verilecek dilekçede, ‘Ayvalık Sakarya Mahallesi sakinleri olarak aşağıda imzası olan bizler, ana arter olan Atatürk Bulvarı paralelinde yer alan Cumhuriyet Caddesi’nde taşıt trafiğinin tek yönlü olarak düzenlenmesini talep ediyoruz. Atatürk Bulvarı’nın, özellikle mevsimsel trafik yoğunluğunun yüksek olduğu zamanlarda, yayalar için huzurlu ve rahat bir alternatifi olabilecek paralel yolu Cumhuriyet Caddesi bugün ne yazık ki iki yönlü, kontrolsüz ve düzensiz trafiği ile bir gürültü, kargaşa ve kaza riski kaynağıdır. Cumhuriyet Caddesi’nin özellikle çocuklar, yaşlılar ve her yaşta yayalar ile turistler için daha huzurlu ve güvenli bir düzene kavuşturulması gereklidir. Bu kapsamda yol işaret ve tabelaları, ön ve yan girişleri denetleyecek yol direkleri, trafik uyarıları, yol çizgileri, motosikletler için renklendirilmiş özel sınırlar,  çizgi ile sınırlandırılmış yol kenarı park alanları, hız, güvenlik, park etme dahil sıkı denetim şartlarının oluşturulması için gereğinin yapılmasını arz ederiz.’ deniliyor.