GACA TİYATRO, SEZONU SOSYAL SORUMLULUK PROJESİYLE AÇIYOR

Nilgün KAYA

Genç Tiyatrocu Enver Öksüz ve Nevran Yıldız tarafından yeni kurulan Gaca Tiyatro, Türkiye’de ilk kez sahneye uyarlanan  ‘Yıldız Tozu’ adlı oyununu yeni tiyatro sezonunda bir sosyal sorumluluk projesi ile birleştiriyor. “1 Bilet 3 fidan’ sloganıyla, 26 Eylül Perşembe günü, saat 20.30’da Ayvalık Sanat Fabrikası’nda sahnelenecek oyundan elde edilecek gelir, İzmir’de yanan ormanlar için kullanılacak.

İntiharın Genel Provası ve Profesyonel gibi önemli oyunların yazarı, Emir Kusturica’nın Underground filminin senaristi ünlü Sırp oyun yazarı Duşan Kovaçeviç’in  ‘’Yıldız Tozu’’ oyunu Türkiye’de ilk kez Gaca Tiyatro tarafından sahneye konuluyor. Modern insanın korkunç panoramasını absürd komedi olarak işleyen oyun, konusundan oyuncuların performansına kadar izleyenlerden tam not alırken bu kez bir sosyal sorumluluk projesi şeklinde doğaya katkı sağlayacak.

Yeni Tiyatro sezonunda “1 Bilet 3 Fidan” sloganıyla sahnelenecek olan ‘Yıldız Tozu” oyunundan elde edilecek tüm gelir, İzmir Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla İzmir’de yanan ormanlar için toplanan havuza bağışlanacak.
Proje hakkında bilgi veren GACA Tiyatro kurucusu ve Tiyatrocu Enver Öksüz;  “Sezon öncesi ve içinde ekip olarak düzenli toplantılar düzenliyoruz. Bu toplantılarda genel durum değerlendirmesi, yeni oyunlarla ilgili planlamalar ve sosyal sorumluluk anlamında neler yapabiliriz diye konuşuyoruz. Ağustos ayında yaptığımız toplantıda en çok üzerinde durduğumuz konu, o dönemde yaşanan toplumsal konular ve İzmir’de yaşanan orman yangınıydı. Yaşanan bu facia için farkındalık yaratmak adına yeni tiyatro sezonunun ilk oyununu ’İzmir’de Yanan Ormanlar İçin’ oynamayı ve burada toplanan tüm geliri yangında yok olan bölgeye bağışlamayı düşündük. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçtik. İzmir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğünden Nur Hanım ile görüştük.  Proje için çok sevindiklerini, oyunda elde edilecek geliri oluşturdukları havuza bağış olarak kabul edebileceklerini iletti. Biz de bunun üzerine çalışmalara başladık ve 26 Eylül Perşembe günü saat 20:30’da ‘’1 Bilet 3 Fidan’’ sloganıyla Ayvalık Sanat Fabrikasında ‘’İzmir’de yanan ormanlar için’ seyirciyle buluşacağız. Herkesi bu anlamlı projeye destek olmayı bekliyoruz” dedi.

YER: AYVALIK SANAT FABRİKASI
TARİH: 26 EYLÜL PERŞEMBE
SAAT: 20.30
BİLET: 30TL
REZERVASYON:
02663123045
05346605030
https://tiyatrolar.com.tr/tiyatro/yildiz-tozu