AYVALIK AÇIK HAVA TİYATROSU, KONSERDEN TİYATROYA ÜNLÜ İSİMLERİ AĞIRLAYACAK

Nilgün KAYA

Ayvalık Açık Hava Tiyatrosu, 1 Eylül tarihine kadar konserden tiyatroya ünlü isimleri ağırlayacak.

Ayvalık Amfi Tiyatro’da etkinlikler, 14 Temmuz Pazar akşamı Selami Şahin konseri ile başlayacak. Müzikte sınırları, tarzları, kuralları dışlayan, kendini sadece “özgür bir müzisyen” olarak tanımlayan Cem Adrian, sevenleriyle 16 Temmuz akşamı buluşacak. 18 Temmuz Perşembe akşamı Maysa ve Bulut adlı çocuk oyunu saat 20.00’de, genç ve güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip tiyatro oyunu Suit ise saat 21.00’de sahnelenecek.

SERTAB ERENER’DEN ZÜLFÜ LİVANELİ’YE ÜNLÜ SANATÇILAR, ŞARKILARINI AYVALIK’TA SÖYLEYECEK

19 Temmuz Cuma akşamı Türkçe sözlü Rock müzik yapan grubu Duman, 20 Temmuz Cumartesi akşamı Ceylan Ertem konser verirken,  25 Temmuz Perşembe akşamı Büyük Gözaltı adlı tiyatro oyunu Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sunulacak. Müzik kariyerinin 27. Yılını kutlayan Sertab Erener, 26 Temmuz Cuma akşamı, müzik dünyasında hızlı çıkış yakalayan ‘Manuş Baba’ adıyla bilinen Mustafa Özkan 27 Temmuz Cumartesi akşamı, Huzursuzluk, Serenad, Kardeşimin Hikâyesi ve birçok kitaba ve albüme imza atmış yazar Zülfü Livaneli 31 Temmuz Çarşamba akşamı konser verecek.

Ülkemizin yaşadığı gerginlik ve kutuplaşmalara karşı en anlamlı çağrılardan birisi ünlü oyuncu Fırat Tanış’tan “Gelin Tanış Olalım”, izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. Fırat Tanış, 1 Ağustos akşamı Ayvalık’ta yaşayanlar buluşurken, Türk pop müziğinin duayenlerinden Erol Evgin 2 Ağustos Cuma akşamı, sesiyle ve şarkılarıyla gönüllerde taht kuran Candan Erçetin 3 Ağustos Cumartesi akşamı Ayvalık Amfi Tiyatroda konser verecek.  Zamanın ötesinde bir lider ve fikir adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, yaşadığı dönemdeki bazı önemli olayları ince detaylarla seyirciye anlatan oyunu “İlelebet: Bir Atatürk Hikayesi” ile 7 Ağustos’ta Ayvalık’a geliyor.

Ahmet Kaya’nın eserlerinin ve yaşamından kesitlerin yer aldığı “Hep Sonradan” müzikli oyun 9 Ağustos Cuma akşamı sahnelenecek.  10 Ağustos Cumartesi akşamı Sıla, 11 Ağustos Pazar akşamı Can Yılmaz ve Zafer Algöz’ün ‘Burada olan burada kalır’ adlı gösterisi, 12 Ağustos Pazartesi akşamı Kenan Doğulu, 13 Ağustos Salı akşamı Ayta  Sözeri, 14 Ağustos Çarşamba akşamı Levent Yüksel, 17 Ağustos akşamı Mehmet Erdem-Rubato, 21 Ağustos Çarşamba akşamı Ata Demirer, Ayvalık’ta yaşayanlara unutulmaz dakikalar yaşatacak. Biletler, Ayvalıkgücü 1 Çaybahçesi, Stüdyo Turan Cunda’da  Nilmis Ateiler’den edinilebilir.