AYVALIK’TA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Nilgün KAYA 

Ayvalık Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü‘ programında şehitlik ziyaretinden yürüyüşe kadar farklı etkinlikler yapıldı.

13 Temmuz Cuma günü Ayvalık Şehitler Caminde saat 12.30’da Şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim tilaveti okutularak başlayan program kapsamında 15 Temmuz Pazar günü saat 11.00’de Ayvalık Şehitlik ziyareti yapıldı. Çınarlı Caminde saat 12.30’da tüm şehitler ruhuna lokma hayrı ile birlikte Mevlid-i şerif okundu. Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda saat 14.30’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anısına fotoğraf sergisi açıldı ve 15 Temmuz anı defteri imzalandı. Saat 15.30’da Kipa kavşağında günün anısına fidan dikimi yapıldı. Saat 20.00’de Öğretmen Evi önünden başlayan yürüyüşün ardından saat 20.15’te Cumhuriyet Meydanı’nda Demokrasi nöbeti tutuldu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Demokrasi nöbetine Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Ensar Aytekin, Fikret Şahin,  AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kıtay Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan’ın yanı daire amirleri, okul müdürleri ve bir çok vatandaş katıldı.

Türkiye Cumhuriyet  vatandaşlarının 15 Temmuz Gecesi büyük bir birlik beraberlik gösterdiğini ve devletini ve vatanını en iyi şekilde koruduğunu kaydeden Kaymakam Gökhan Görgülüarslan sözlerini şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını ifade ederek tamamladı.
15 Temmuz 2016 Günü Türkiye olarak çok karanlık bir gece yaşadıklarını kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ‘’Halkın iradesine yapılan hain darbe girişimini tek yürek olarak lanetledik. Kol kola girmeliyiz, el ele tutuşmalıyız” dedi. Program saat 00.13’te Selaların okunması ile program tamamlandı