MİLLİ MÜCADELENİN 100.YILINDA 100 KİŞİLİK ZEYBEK EKİBİ

Nilgün KAYA

Milli Mücadelenin 100. Yılı nedeniyle Ayvalık’ta 100 kişi zeybek oynadı. Talatpaşa Caddesi’nde beğeniyle izlenen gösteri Cumhuriyet Meydanı’nda tekrarlandı.

Ayvalık Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe başta Müdürlüğün halk oyunları kursuna katılan kursiyerler olmak üzere farklı yaş gruplarından 100 kişi katıldı.

Üzerlerine Atatürk resmi olan tişörtler giyen 100 kişi, ilçenin Talatpaşa Caddesi’nde, 16 Mayıs Perşembe günü saat 17.30’da harmandalı zeybeği oynadı. Vatandaşların ilgiyle izlediği gösteri topladığı beğeni üzerine Cumhuriyet Meydanı’nda tekrarlandı.

Halk Oyunları Öğretmeni, Ayvalık Folklor Araştırma ve Spor Kulübü Derneği kurucusu Huriye Kara ve katılan herkese teşekkür eden Ayvalık Halk Eğitim Müdürü Mustafa Kurtuluş, “Milli Mücadelenin 100. Yılında Ayvalık Halk Eğitim Merkezi olarak Gençlik Haftasına katkı sunmak istedik. Kurum olarak açmış olduğumuz halk oyunları kursuna katılan kursiyerlerimizle, ilkokul ortaokul ve lise öğrencileri ile birlikte ne yapabiliriz diye düşündük. Spontane gelişecek şekilde 100 zeybekle harmandalı oynayalım dedik. Trafiğe kapalı bir caddede, Ayvalık’ta ilk kez olarak spontane gelişen bir şekilde 100 kişiyle harmandalı oynayarak güzel bir farkındalık yarattığımızı düşünüyoruz. Nice yüzyıllara bu Milli mücadelemizin devam etmesini canı gönülden niyaz ediyoruz” dedi.