ZEYTİN ÇEKİRDEKLERİ PARİS YOLCUSU

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta 2014 yılında başlatılan Zeytin Çekirdekleri Sosyal Sorumluluk Programında, müzik ve ritm eğitimi alan 47 çocuk eğitmenleri ile birlikte, Paris’te Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında konser verecek.

Ayvalık Belediyesi öncülüğünde, Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi  ve sayısız gönüllünün desteğiyle devam eden Zeytin Çekirdekleri Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında, 1700 çocuğa erişildiği açıklandı. 23 çocuk, Zeytin Çekirdekleri Orkestrasında keman, viyola çello ve flüt eğitimi alırken 20 çocuk flüt ve piyano programlarına katıldı. Oluşturulan teksesli ve çok sesli 3 koroda 100 çocuk müzikle iç içe oldu.

Ayvalık ve İstanbul’da 25’ten fazla konser veren Zeytin Çekirdeklerine dahil olan 47 çocuk Fransa’ya gidiyor. Zeytin Çekirdekleri Çocuk Orkestrası ve Korosu, Paris’te  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Türkiye’yi temsil etmek için hazırlık çalışmalarına başladı.  İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in katılımıyla, çocuklar ve ailelerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Ayvalık’ta köy ve merkezlerindeki 11 okuldan, sosyo-ekonomik kısıtlı  8 ila 15 yaş arası 47 çocuk, ilk defa evlerinden uzaklaşacak, metropol görecek, uçağa binerek,  bir çok ilki hep birlikte yaşayacak.

UNESCO Dünya Mirası geçici listesine  2017 Nisan ayında ‘Endüstri Peyzajı’ olarak giren Ayvalık’ın tanıtımında da katkıda bulunacak olan Zeytin Çekirdekleri Çocuk Orkestra ve Korosu, UNESCO Genel Merkezi’ni ziyaret edecek. UNESCO Genel Merkezi’nin yanı sıra, Opera Garnier,  La villette, Eyfel Kulesi gibi birçok noktada Paris turu yapacaklar.

BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATILDI

Pegasus Havayollarının  ulaşım sponsoru olduğu 21-24 Nisan tarihleri arasındaki Paris ziyareti için konaklama, yemek, şehir içi ulaşımı ve etkinlik kıyafetleri edilmeleri için bağış kampanyası başlatıldı.

Zeytin Çekirdekleri Proje Koordinatörü Gül Gürsoy’’ 47 çocuk, gönüllü eğitmenler,  program sorumluları  ve sponsorları olarak hepimiz çok  heyecanlıyız. Çünkü Türkiye’yi ve Ayvalık’ı Fransa’da temsil etmenin büyük bir sorumluluğunu taşıyoruz. Çocuklarımız da çok heyecanlı onlar da pek çok ilki  bir arada yaşayacaklar. Çocuklarımız yarıyıl tatiliyle birlikte konser hazırlıklarına başladı. Gelin birlikte mucizeyi birlikte gerçekleştirelim. Bağışçımız olun ve siz de bir çocuğun bu güzel yolculuğa çıkmasını sağlayın” çağrısında bulundu.

“ÖRNEK ALINAN PROJE OLDU”

Projenin Türkiye’de birçok belediyeye örnek olmaya başladığını belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Ankara’dan İstanbul’dan davetler  geliyor. Ayvalık’ımız için Fransa davetinin çok büyük gurur olduğunu düşünüyorum. Hepimize çok büyük görevler düşüyor. Pırıl pırıl çocuklarsınız. 3 gün boyunca ülkemizi temsil edeceksiniz, bunu orada unutmamanız gerekiyor. Orada birbirinize uyumunuz çok önemli. Çocuklarımız çok özel ve  geleceği için çok önemli eğitimler alıyor. Bu konuda onlara olanak sağlayan öncelikle ailelerine ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Bunun sonucunda müthiş bir özgüvene sahip olacaklar. Bu özgüven, hayatı kazanmalarında en büyük kazanım olacak” dedi.

Zeytin Çekirdekleri Derneğine Garanti Bankası Ayvalık Şubesi Hesap No:789/6298065, IBAN: TR93 0006 2000 7890 0006 2980 65, EURO-IBAN TR39 0006 2000 7890 0009 0967 11 numaralı hesap numaralarından bağışta bulunulabilir.