FİLMİNİ AYVALIK’TA YAŞAYANLARLA BİRLİKTE İZLEDİ

Nilgün KAYA

Başrolünü oynadığı ‘Daha’ adlı filmde yeteneği ve performansı ile dikkat çeken, ödüllü genç oyuncu Hayat Van Eck, filmini Ayvalık’ta yaşayanlarla birlikte izledi. Film sonrası soruları yanıtlayan başarılı oyuncu Hayat, insanların filmin şok etkisi yarattığını belirtmesi üzerine  ‘Amacımıza ulaşmışız demek ki’ dedi.

Adana Film Festivali başta olmak üzere yerli ve yabancı  festivallerden ödüllerle dönen ‘Daha’ adlı filmin galası Ayvalık Belediyesi’nin katkısıyla 27 Nisan Cuma akşamı yapıldı. Vural Sinemasında gerçekleştirilen galaya katılan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, genç oyuncu Hayat Van Eck’i tebrik ederek plaket verdi.

Oyuncunun ananesi olan Ayvalık’ın ilk turizmcilerinden Beliz Van Der Velde ve annesi Güniz İşlek’i de tebrik eden ve bir buket çiçek veren Başkan Gençer, “Uluslararası bir oyuncu oldu. Çıtayı çok yüksek başlattı. Bunu yürütmek için aynı disiplinle çalışacağına inanıyorum. İnanıyorum ki bu yeteneğinle Türk sinemasına çok şeyler katacaksın. İlk filminde 4 ödül alıyorsa bundan sonra sanat hayatı akıp gidecek. Hepimizi daha çok gururlandıracak. Hayattaki en güzel şey üretmek. Hayat, hayatı öyle bir irdeleyecek ki onlarca insanın hayatını oynayacak. Farklı insanların olayların içinde yer alacak. Oyunculuk çok zor ve eğer adabı ile yaparsanız dünyanın en önemli ilerinden bir tanesi. İnanıyorum ki, Hayat bundan sonra bu tecrübesi ile önüne çıkacak karakterleri başarıyla oynayacak ve çok daha iyi yerlere gelecek. Çıtayı buradan başlattı inşallah oscarı da getirir Türkiye’ye. Bu işi bırakma bu iş tutku işi. Sen bu işin para tarafından değil sanat tarafından, kolay olanı değil zor olanı seçerek başladın. Gurur duyuyoruz.  Bu Gururu hep taşıyacaksın. Tüm Ayvalıklılar adına tebrik ediyorum. Bunu müzene koy çünkü müzen olacak” dedi.

“FİZİKSEL VE RUHSAL OLARAK ETKİLENDİM”

Filmi izledikten sonra soruları yanıtlayan Hayat Van Eck, film çekimi sırasında fiziksel ve ruhsal olarak zorlandığını belirtti. İzleyicilerin filmden çok etkilendiklerini söylemeleri üzerine genç oyuncu, “Amacımıza ulaşmışız demek ki” dedi. Eğitimine devam etmeyi ve bilgisayar mühendisi olmayı istediğini söyleyen genç oyuncu, “Oyunculuk konusunda da profesyonel olmak istiyorum, bu konuda da eğitim almayı planlıyorum. Bakalım, gelecek gösterir” dedi. Ayvalık’a ananesini görmeye geldiğini belirten Genç oyuncu “Ayvalık benim için öncelikle huzur, mutluluk ve ananem. Çok keyifli, çok rahat olduğum yaz zamanları geliyor aklıma. İzmir’de yaşadığım ve okulum nedeniyle kışın gelemiyorum. Ayvalık benim için güzel ve sıcak bir mahalle ortamına, keyifle içilen adaçayını ve Ayvalık tostunu ifade ediyor benim için” dedi. Yeni teklifler olduğunu söyleyen Hayat, teklifleri değerlendirdiğini söyledi.