“BU AYAK OYUNLARINA YENİLMEYECEĞİZ”

Nilgün KAYA

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı yaptığı yazılı açıklamada, Adalet ve Kalkınma Partisince, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’a yönelik algı operasyonu yapıldığını belirterek, “Bu ayak oyunlarına yenilmeyeceğiz” dedi.

Başkan Serkan Sarı, “AKP “vefa” yemeği adı altında düzenledikleri toplantıda “Biz vefa yemekleri yaparken, CHP’nin kongrelerinde kavga var” diyerek kendi vefasızlıklarının üzerini örtme çabasına girdiklerini görüyoruz. Biat kültürü ile çalışan AKP’li yöneticilerin bizleri eleştirmeye çalışması anlamsızdır. AKP hangi kongresini sevgi ile gerçekleştirmiştir? Acaba bize örnek verebilecek mi? Baskı ve zorlama ile yapılan ilçe kongreleri, tehdit aldığını beyan eden ve istifa eden bir büyükşehir belediye başkanı. Bütün bunlardan sonra karşımıza çıkıp “bizde sevgi var” diye açıklamalarda bulunuyorlar. Biz de buradan açık ve net bir şekilde beyan ediyoruz; CHP’de sevgi, saygı ve güven var. AKP saygı, sevgi ve vefa görmek istiyorsa kendilerini İl Başkanlığımıza davet ediyoruz. AKP’li yöneticilerin aynı yemekte ki konuşmacıların isyanını anlayamamış olduğunu görüyoruz. “AKP’de istifa ettirme var, ağlatma var” beyanlarını dikkate almak gerekiyor diye düşünüyoruz. Geçen günlerde gerçekleşen Karesi Kongresi’nde iki adaylı seçimin nasıl tek adaylı seçime dönüştürüldüğü, AKP üyesinin iradesinin yok sayıldığını hatırlatmak isteriz” dedi.

“SİYASET, BOYLA, KİLOYLA DEĞİL BİLGİYLE, BİRİKİMLE, EMEKLE YAPILIR”

“AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’nun çalışkan Milletvekilimiz Ahmet Akın’a yönelttiği “senin kilon kaç, kilon” sorusuyla siyasetten ne kadar uzak olduğunu göstermektedir. Siyasetin boyla, kiloyla değil bilgiyle, birikimle, emekle ve yürekle yapıldığını 30 Mart 2019 seçimlerinde ona göstereceğiz. Ayrıca “sokakta AKP’den başka parti mi var?” söylemiyle Aydınlıoğlu’nun Balıkesir’den ve Halkımızdan ne denli uzak olduğunu görüyoruz. CHP kadrolarında Büyükşehir Belediye Başkanlığını sizlerden çok daha iyi yapacak birçok partililerimiz var. Bizler kişiler için değil halkımız için siyaset yapıyoruz. Bizim için en önemlisi şehrimizi gerçekten başarılı bir şekilde yönetecek bir adayımız ve yanında kuracağımız kadrolardır. Şehrimiz gerçekten en iyisini hak ediyor. FETÖ ile kol kola bu ülkeyi yönettiği günleri unutanların, Habur sınır kapısında PKK’lı teröristleri davul, zurna ile karşılayanların bizi terörle ve terör örgütleriyle yan yana göstermeleri trajikomiktir”

“CANAN HANIMIN İL BAŞKANI OLMASI BELLİ ODAKLARI RAHATSIZ ETTİ”

“Bildiğiniz üzere 13 Ocak 2018 Tarihinde İstanbul İl Kongresi yapıldı. Bu kongre sonucunda İstanbul İl Başkanlığı’na Dr. Canan Kaftancıoğlu seçildi. Kongrenin hemen sonrasında yeni İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, yapılan algı operasyonuyla, önce kamuoyu önünde yıpratıldı, ardından da hakkında soruşturma açıldı. Ülkenin içinde bulunduğu siyasal iklim göz önünde bulundurulduğunda Canan Hanım’ın İl Başkanı olması belli odakları oldukça rahatsız etmişe benziyor. Bu güne değin defalarca meclis kürsüsünden Fetullah Gülen’e methiyeler düzenleyenler için soruşturma açmayan savcılar, bırakın soruşturma açmayı tek bir kelam edemeyenler, yıllar önce yazılmış ve orasından burasından kesilip çarpıtılarak medyaya servis edilmiş tweeter mesajları gerekçe gösterilerek İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu üzerinden partimizi hedef gösteriyor. Biz, sarayın ayrıştırıcı dili ile hedef gösterilerek parçalanacak bir parti değiliz. Aramızda doğan fikir ayrılıklarını yine aramızda tartışarak çözebilecek siyasi birikime ve uzlaşı kültürüne sahibiz. Ancak şunun bilinmesini isteriz ki bizim ak trollerin yarattığı kirli algı operasyonlarına feda edecek tek bir il başkanımız, bırakın il başkanını tek bir üyemiz dahi yok”

“O’NUN DOKTORU, ÖĞRETMENİ, İŞÇİSİ, ÇİFTÇİSİ, HAKİMİ, ASKERİ VE YOLDAŞI OLMAYI ÇOK İYİ BİLİRİZ”

“Kuvayı Milliye şehri Balıkesir’ in CHP İl Başkanlığı olarak; biz hiçbir Cumhuriyet Halk Partili arkadaşımızın vatan sevgisinden ve Mustafa Kemal Atatürk’ ün çizdiği yola bağlılığından şüphe duymayız. Bizler yeri geldiğinde Mustafa Kemal’ in doktoru, Mustafa Kemal’in öğretmeni, O’nun işçisi, O’nun çiftçisi, O’nun hakimi-savcısı ve yine Mustafa Kemal’in Askeri ve yoldaşı olmayı çok iyi biliriz. Bu bilgimizi ve duygumuzu da yaşamı boyunca hiçbir tutarlı çizgisi olmayan Perinçek ve Aydınlık grubunun sınavına tabi tutacak değiliz. İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun da bu bilgi ve duyguda olduğunu çok iyi biliyoruz. Partimize ve Başkanımıza karşı alınan bu tutumun amacı; AKP’nin ülkeyi OHAL koşullarında, kanun hükmünde kararnamelerle yönettiği ve bu anlayış sonucu yüz binlerce insanın aç işsiz kaldığı, basının meclisin önünde borçlarını ödeyemediği için kendini yakan inşaat işçisini haber yapamadığı şu günlerde toplumun dikkatini dağıtmaktır. İşsizlikten, borçlardan, yoksulluktan her geçen gün artan reel sorunlardan sürekli kan kaybeden AKP, bu durumlara çözüm üretmek yerine karşısındaki en önemli güç olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne saldırarak varlığını sürdürmek istemektedir. Bu ayak oyunlarına yenilmeyeceğiz. Bir kez daha tekrarlıyoruz. Canan Kaftancıoğlu bizim seçilmiş İstanbul İl Başkanımızdır. Buradan O’nu ve tüm İstanbul Örgütümüzü selamlıyoruz. Bu vesile ile önceki dönem İl Başkanımız Cemal Canbolat ve arkadaşlarına partimiz ve İstanbul için verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyor, yeni seçilen başkanımız Canan Kaftancıoğlu ve arkadaşlarına başarılar diliyoruz. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin ışığında Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyetine inanmış CHP’liler olarak, sonsuza kadar cumhuriyetimize, demokrasimize ve özgürlüklerimize sahip çıkacağız. Bizler tek adam rejimi ile yönetilmeyi kabul etmedik ve etmeyeceğiz. CHP’nin mücadelesinin sonucunda kazanan Balıkesir halkı ve tabii ki Türkiye olacaktır. Artık şehrimizde ve ülkemizde kimsenin yatağa aç girmediği, insanların yarınlarından korkmadığı, sokaklarımızda yüzü gülen mutlu insanların yaşadığı bir şehir ve bir ülke istiyoruz ve bunun için çalışacağız” dedi.