“TEMA AYVALIK, KATILIMLA BÜYÜYECEK”

Nilgün KAYA

TEMA Ayvalık Şubesi aktif gönüllüleri bir araya getirmek için çalışma başlattı. Şube Başkanı Haluk Aysu, mahalleden kent ölçeğine doğru, Ayvalık özelindeki çalışmaların yol haritasını hazırlarken gönüllülere destek vermeleri çağrısında bulundu.

Çevre temizliği, ücretsiz bez torba dağıtımı ile mahalle güzelleştirme ve tanıtımı gibi çalışmalara imza atan TEMA Ayvalık Şubesi, oluşum sürecinde ekibi genişletmek için girişim başlattı. Stairway Konuk evi Şube Başkanı Haluk Aysu yönetiminde yapılan toplantıya, Seramik Sanatçısı Naile Cimit, Pansiyon İşletmecisi Refik Yalçınkaya, Ayvalık Anneleri Kulübünden müzayedeci Hanife Gürler,  Eşref Arıkız, Stairway Konukevi sahipleri Monica Çandarlı ve Sedat Kanal, Pamukkale Üniversitesi Genç TEMA Başkanı Şeniz Kurtulmuş katıldı.

“DEĞİŞİK MESLEK GRUPLARINDAN KATILIM BEKLİYORUZ”

Aktif gönüllüleri bir araya getirmek ve yol göstermek amacıyla toplantı yaptıklarını belirten TEMA Ayvalık Sorumlusu Haluk Aysu, “TEMA Ayvalık grubuna değişik meslek gruplarından; esnaf, öğretmen, ev hanımı, öğrenci ve memur gibi mesleklerden katılım olmasını istiyoruz. 2018 yılı içinde Ayvalık’taki örgütlenme çalışmalarımızı tamamlamayı planlıyoruz. Bu sene planladığımız çalışmalarımız arasında Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerine ekolojik okuryazarlık eğitimi vermek, bu eğitimi ilçedeki okullarda tekrarlamak. Eğitime ağırlık vereceğiz.  Yavru TEMA, minik TEMA, ortaokul-lise TEMA grupları oluşturmak. Çevre dernekleri, kulüpleri ile organizasyonlar gerçekleştirmek. Ayvalık Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 100 adet zakkum ve 100 adet yasemin çiçeği sözü verdi. Bu çiçekleri mahallemize dikeceğiz.  Çevresel sorunlara dikkat çekecek etkinlikler yapmak. Ekolojik çevre savunuculuğumuzu bilimsel gerçekliği takip ederek devam ettireceğiz” dedi.