BAŞARILI KÖY OKULUNA 12 BİLGİSAYAR

Nilgün KAYA

Gerek merkezi ortak sınavlarda elde ettiği dereceler gerekse proje çalışmaları konusunda başarı çıtasını yükselten Ayvalık’ın Çakmak Köyü İlk ve Orta Okulu’na General Elektrik Firması tarafından 12 adet düz üstü bilgisayar hediye edildi. Fiziki yetersizlik nedeniyle henüz bilgisayar sınıfı oluşturulamasa da öğrenciler heyecanla bilgisayarların başına geçti.

Ayvalık’ta Yeni mahalle Spor Kulübünün 80 sporcusu için, Yeşilay’dan 66 bin lira destek alınarak gerçekleştirilen ‘Sokaktan sahaya’ adlı projeyi hazırlayan ekibin başında olan Müge Kubilay, Doğu Avrupa Satın Alma Müdürü olarak görev yaptığı General Elektrik A.Ş adına bir sosyal sorumluluk projesini Ayvalık’ta uyguladı.

Ayvalık Halk Eğitim İlçe Müdürlüğü’nde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sercan Ünlü ile diyaloga geçerek, TEOG’da üst üste birinci olan, İngilizce ‘de özel bir okulu geçen bir başarı gösteren Çakmak ilk ve orta Okulu’na firması tarafından alınan bilgisayarları hediye eden Müge Kubilay,  “Firmamızın gönüllülük programı ve çalışmaları var. Bu onlardan sadece biri. Çakmak Okulunu başarılı bir okul diye öğrendim, öğretmenlerimiz ok hevesli, çocuklarımız çok başarılı. Umarım bilgisayar sınıfı da açılır, teknolojiyi yakından tanırlar” dedi. Bilgisayarlar 29 Eylül Cuma günü okulun 3-A Sınıfına yerleştirildi.

“EĞİTİME YAPILAN YATIRIMLAR ÇOK KIYMETLİ”

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, İlçe Halk Eğitim Müdürü Serkan İnce ve AHEM Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sercan Ünlü, bilgisayarların Okul Müdürü Yılmaz Ateş’e teslimi sırasında Müge Kubilay’a eşlik etti. Eğitime desteğin önemine değinen Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, “Eğitime destek veren insanları görmek güzel. Çok mutlu ediyor bizi. Bu alana yapılacak yatırımlar çok kıymetli, insana yapılan yatırımın çıktılarını çok farklı görebiliyorsunuz. Tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum” dedi.  Kaymakam Görgülüarslan, İlçe Milli Eğitim ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan çiçek buketleri ve hediyeleri Kubilay’a teşekkür ederek verdi. Bilgisayarların başına heyecanla geçen öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, daha sonra okul yönetimi ve öğretmenlerle kısa bir toplantı da yaptı. Toplantı ile öğretmenleri birebir dinleyen Kaymakam Gökhan Görgülüarslan kendisine iletilen sorunları not aldı.  6 köyden gelen 145 taşımalı öğrencinin eğitim için geldiği okulda fiziki yetersizlikten ötürü bilgisayar sınıfı oluşturulamayacağı ancak yemekhanenin bir bölümünde bilgisayarlar için kullanım alanı hazırlanacağı öğrenildi.