AYMEYO, EĞİTİM YILINA 3 HEDEFLE BAŞLADI

Nilgün KAYA

Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksek Okulu yönetimi, akademik ve idari personelle yaptığı görüşme ve toplantı ile yeni eğitim öğretim yılı için üç hedef belirledi.  Okul tanımı okul sektör işbirliği ve sosyal faaliyetleri arttırmak’ hedefiyle yeni bir yol haritası belirleyeceklerini ifade eden Okul Müdürü Doç. Dr. Hasan Hüseyin Şahan, “Halkımızın böyle bir meslek yüksek okulu olduğunun farkındalığı da bizim için önemli” dedi.

BAÜ Ayvalık Meslek Okulu yönetimi akademik ve idari personeli Şirinkent’te düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Şirinkent’teki İpek Restoran’da Çarşamba günü gerçekleştirilen kahvaltıya, Göreve yeni atanan Müdür Doç. Dr. Hasan Hüseyin Şahan, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Figen Furtuna, Yüksekokul Sekreteri Ahmet Öztürk, Öğretim üyeleri Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, Hayri Taşkır, Levent Münger, E. Gülşah Yetkin, Soner Çubuk, Okutman Selin Keskin Demiroğlu ve Özel Kalem memuru Süreyya Öz katıldı. Kahvaltının ardından gün içinde yol haritası belirlemek üzere toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda; Okulun tanıtımın ve sosyal faaliyetlerinin arttırılması ile okul-sektör işbirliği sağlanması konusuna fikir birliğine varıldı.

“AYVALIK’IN YERELİNDE BU BÜTÜNLEŞMEYİ SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri, Pazarlama ve Reklamcılık, Yönetim ve Organizasyon ile Mimarlık ve Şehir Planlama programları olmak üzere 4 programın 1. ve 2. Öğretiminde yaklaşık 1300 öğrencinin eğitim göreceğini, okula 278 öğrencinin yeni kayıt yaptırdığını ve 11 Eylül’de başlayan akademik yıl için hedefleri belirlemek üzere toplantı yaptıklarını belirten Okul Müdürü Doç. Dr. Hasan Hüseyin Şahan,  “Etkinliğimiz ve toplantımızın amacı hem akademik hem de idari personelimizin eğitim öğretim yılına başlarken birlik ve beraberlik içinde bu sürecin daha huzurlu ve keyifli geçmesi için bir start vermekti. Ayvalık Meslek Yüksek Okulu’nun içindeki bölümler itibariyle Ayvalık’ın gereksinimlerine dönük bir yapısı var mutlaka ama çok daha ileriye gitmesi gerekiyor gelişmesi anlamında. Buna ihtiyaç var. Bu anlamda Ayvalık’ın yerelinde bu bütünleşmeyi sağlamak ve Ayvalık’ın ihtiyaçları dikkate alınarak belki bölümlerin eklenmesi belki yeni hocaların gelmesi ve öğrenci potansiyelimizin daha da geliştirilmesi gerekiyor. Belli ölçüde okulumuz bunu belli ölçüde sağlamış durumda ama bu yeterli değil hala yapılması gerekenler var. Hocalarımızla birlikte bu kararları almak için sık sık toplantılarımız oluyor. Okulumuzu geliştirmek ve Ayvalıkla bütünleşmesini hızlandırmak adına neler yapabiliriz. Bunu hep beraber değerlendireceğiz yani iyi bir konumdayız ama daha iyisi her zaman olabilir diyoruz” dedi.

Rektörlüğe Ayvalık Meslek Yüksek Okulu’nda birkaç bölüm açılması için teklif götüreceklerini belirten Müdür Şahan, “Şu anda birkaç bölümden bahsediyoruz. Bu fikirlerimizi üniversite senatosuna taşıyacağız. Diğer meslek yüksek okulu müdür arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Biz önereceğiz ama bölüm açılması anlamında karar rektörlüğümüzün. Biz; liman işletmeciliği, deniz iletmeciliği gibi bölümlerin olabilirliğini konuşuyoruz. Bunun mümkün olup olmadığı konusunda çalışma yapıp üst makamlara sunacağız. Eğer uygun görürlerse Ayvalık için iyi bir kazanım olur. İhtiyaç var, potansiyelde alt yapı da müsait. Bir kazanım olur ve artı olur dileriz gerçekleşir” dedi.

“HALKIMIZIN, AYMEYO’YU DESTEKLEMESİNİ VE KUCAKLAMASINI BEKLİYORUZ”

Ayvalıklı öğrenci sayısında  ve derslere ilgide artış yaşandığını belirten Müdür Şahan, “Şu anda özellikle sınavsız öğrenci alımının ilk yılında öğrenci kalitesinde bir artış var belli bölümlerde sayıca düşmemiz olsa bile gelen öğrencinin kalitesi beklentimizin ötesinde. Bu da hem eğitim öğretime daha büyük artı olarak yansıyor, hocalarımızın işleri ders anlamında daha kolaylaşıyor, toplamda niteliğin artmasına katkı sağlıyor. Bu bizi sevindiren bir nokta. Tabii öğrenci sayısında artışı da hedefliyoruz kalite ile beraber. Bu artışı nasıl sağlayabiliriz diye hem üniversite rektörlüğü hem de Ayvalık’taki arkadaşlarımızla beraber toplantılarımızda bunu masaya yatıracağız. Öğrencilerimizi buraya çekmek sayılarımızı arttırmak ve daha kaliteli öğrenci çekmek adına çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar benim gözlemim sanki biraz kopuk Meslek Yüksek Okulu ile Ayvalık. Tabii halkımızın bu anlamda böyle bir meslek yüksek okulu olduğunun farkındalığı bizim için önemli. Bireysel anlamda ve toplamda katkı yapmak adına bu farkındalığı birazcık halkımızdan da bekliyoruz. Tanıtım anlamında bizde de bir hata olabilir ama yine de halkımızın daha çok kucaklaması ve öğrencileri yönlendirmesi anlamına halkımızın yardımına, desteğine ihtiyacımız var. Çok daha fazla bütünleşmeye ihtiyacımız var hem Ayvalık içi hem okulumuz için iki taraflı olarak bunun gereğine inanıyoruz. Halkımızın daha çok desteklemesi ve kucaklamasını bekliyoruz” dedi.