ÇEVRE, SAĞLIK VE KÜLTÜR, KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ GÜNDEMİNDE

Nilgün KAYA

Ayvalık Kent Konseyi Kadın Meclisi,  23 Mayıs günü yaptığı genel kurulda Eğitim-Kültür ve Gezi, Sağlık-Çevre, Kadın istihdamı ve siyaset çalışma gruplarının raporlarını ele aldı.

Ayvalık Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantı, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Renin Tan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının en önemli gündem maddesi meclis bünyesindeki çalışma gruplarının hazırladığı raporlar oldu.

BEZ ÇANTA, FİLE KULLANIMI, DİL KURSU, KİTAP OKUMA GRUBU, SAĞLIK BİLGİLENDİRMESİ

İstihdam-Üretim-siyasal çalışma grubunun raporunda; AYKEP Kadınlarının halen bulunduğu yerin iyileştirilmesi gerektiği, kese kâğıdının yaygınlaştırılması için bin adet alınarak gece pazarında kullanımının sağlanması aynı şekilde bez çanta ve file kullanımının da yaygınlaştırılmasına yönelik çalışma yapılması konuları gündeme geldi. Eğitim-Kültür ve Gezi Çalışma Grubunun raporunda ise Almanca ve İngilizce kurslarının tamamlandığı kursların Eylül ayında tekrar başlanacağı açıklandı. Kültür ve eğitim gezilerinin planlandığı belirtilen raporda bir kitap okuma grubunun da oluşturulduğu açıklandı. Sağlık-Çevre ve Temizlik Çalışma Grubu ise doktorlarla görüşme yapıldığını zehirlenmeler, güneş çarpması, böcek sokması, şeker ve tansiyon hastalıkları başta olmak üzere kentte yaşanan sağlık sorunlarına karşı doktorların bilgilendirme yapması konusunda çalışmaları olacağını belirtti. Dilek Tan başkanlığında, İlknur İlhan, Ayfer Uğurer, Hilal Uslu, Aysel Kürtül, Figen Erdoğdu ve Dilek Yenim’den oluşan Kent Konseyi Kadın Meclisi, çalışma grubu raporlarında belirlenen çalışmaların hayata geçirilmesi ve başlatılan çalışmaların sürdürülmesi için görüş alış verişinde bulundu.