YOL HARİTALARINI AYVALIK’TA BELİRLEYECEKLER

Nilgün KAYA

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çanakkale, Bandırma,Balıkesir,  Edremit, Burhaniye şubeleri  başkan ve temsilcileri 6 aylık yol haritalarını Ayvalık’ta , ilçedeki şube yönetimiyle birlikte belirleyecek. Cumartesi günü Ayvalık’a gelen ÇYDD şubeleri laik bilimsel eğitim ve burslarla ilgili konuları da gündeme alacak.

Cumartesi ve Pazar günü yapılacak değerlendirme toplantısı öncesi, Cumartesi günü saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni yapıldı.  Atatürk’ün anıtına çelenk sunulduktan sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

ÇYDD Ayvalık Şubesi Başkanı Nuray Özer, “Heyecanlıyız. Toplantılarımız değişik noktalarda yapılıyor ve iyi oluyor. Bu toplantımızda LABEP ve burslar üzerine konuşacağız ve 6 ay içinde neler yapacağımızı konuşacağız yani yol haritalarımızı belirleyeceğiz.  Projelerimizi paylaşıyoruz. Paylaşımcı bir derneğiz biz. Toplantıda ayrıca geçtiğimiz 6 ay belirlediğimiz stratejilerden hangilerini yaptığımızı, hangilerini yapamadığımızı ve yapılamamasının nedenlerini irdeleyeceğiz” dedi.

“AYVALIKLA BİRLİKTE 6 ŞUBE 6 AYLIK DÖNEMİMİZİ DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Yılda iki kez bu toplantıları yaptıklarını, bu yıl ilk toplantıyı Ayvalık’ta gerçekleştirdiklerini belirten ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya, “Ayvalık Şubemizle birlikte 6 şube, 6 aylık dönemimizi değerlendireceğiz. Neler yaptık. Neleri nasıl yapmalıyız konusunda konuşacağız. Bu toplantıları ihtiyaç olursa çoğlatıyoruz. Ülkenin gündemi ile birlikte Çağdaş Yaşamın  durumunu saptamış oluyoruz. Laik ve bilimsel eğitim platformu oluştu İstanbul’da. 26 demokratik kitle örgütünden oluşuyor. Biz sekretaryalığını yürütüyoruz. Eğitim konusuyla ilgili şubelerimiz ne düşünür bunları belirleyeceğiz. Bu yıl Türkiye genelinde online başvuru aldık burs konusunda. Uygulama nasıl oldu, arkadaşlar sorun yaşadı mı?, bazı yönergelerde değişiklik oldu, tabanın görüşleri alındı ama uygulamada aksaklık oldu mu bunları öğreneceğiz. Ayvalık biraz bulutlu, Türkiye gibi bulutlu. 28 yıldır ülkemizin üzerindeki bulutların dağılması için, Atatürk ilke ve devrimlerinin hayata geçmesi için, onunla kazandığımız hakları daha da güçlendirmek için iğneyle kuyu kazarcasına yağtığı çalışmaları südürüyor Çağdaş yaşam. En gencimizden en yaşlımıza kadar kararlığımızdan bir gram eksilme yok. Çünkü yola çıkarken ışığı Atatürk’ten aldık. O gsterdi bize çağdaş bir oplum olmanın kuraalları, eşitliğin değerini, kadın erkek arasındaki farksızlığı, çocukların ve gençlerin bu toplumun geleceği olduğunu, insan hakları ve demokrasiyi Atatürk’ten öğrendik ve Cumuriyetin bireyleri olarak bu ilkeleri hayata geçirme konusunda and içtik. Bizim esen rüzgara göre tavır almamız asla söz konusu değil. Ne kadar çok çocuğumuzun, gencimizin eğitim almasını sağlarsak, gerçekten Cumhuiyetin bireyi olduğmuzu, kimsenin kulu olmadığımızı, yalnızca aklımızla, bilimin ışığında hareket ettiğimizi göstermiş olacağız. Böyle böyle ülkemiz daha güzel ve bulutsuz bir ülke olacak” dedi.