KAYBETTİĞİ OĞLU ADINA 300 FİDAN DİKTİ

Olgay’ın adı doğada yaşayacak

Nilgün  KAYA

Ayvalıklı Ressam Emine Alışık, önceki yıl hayatını kaybeden oğlu Olgay Alışık’ın anısını, Ayvalık Devlet Hastanesi bahçesine diktiği 300 fidan ile yaşatacak. Oğlunun adını doğada yaşatmak istediğini söyleyen Ressam Alışık’a bunun için başlattığı kampanyada ressam arkadaşları da destek vermiş, bir sergi açılmıştı.

Doğuştan kalp hastası olan ve kalp yetmezliği sonucu 33 yaşındayken, 14 Mart 2016’da hayatını kaybeden oğlu Olgay Alışık için Ayvalık Devlet Hastanesi bahçesine Kozak’tan alınan 300 fıstık çamı fidanı diken Ressam Emine Alışık, “Oğlum doğuştan kalp hastasıydı.

Kalbinde delik vardı, kalp sağ tarafta ayrıca tüm organlar ters yöndeydi. Kısaca çok özel bir çocuktu, kalpte tek kapakçık ve tek damar vardı. Oksijen vücuduna az gidiyordu son 2 yılda hastalık ilerledi.  Makineyle oksijen alıyordu. Oğlumu kaybettikten sonra ağaçların verdiği oksijeni hastalara şifa olsun diye hastaneyi düşündüm. İstanbul’dan bir bayan arkadaşım Nimet Koçak ve Kemal Kızıltoprak’la görüşmüş, beni aradılar önce park düşündük sonra hastanede karar kıldım. İstanbul Nişantaşın’da Ayşegül Abay arkadaşımla bir karma sergi düzenledim. ‘Bir Nefes gibi’ adlı bu sergiye birçok arkadaşım resimleri ile katıldı. Toplanan ücret ile fidan aldık Ayvalık’ tanda Olgay’ın ve benim arkadaşlarımda ellerinden geldiğince katkıda bulundular. Bugün çok mutlu oldum Olgay’ımın ağaçlarını aldık ve yeni yapılan Ayvalık Devlet Hastane bahçesine dikmeyi uygun bulduk tüm sevenlerimize katkıları için çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Emine Alışık ve eşi Ayhan Alışık ’ın yanı sıra dostları ve Olgay’ın arkadaşlarının da katıldığı fidan dikme töreni öğlen saat 13.00’te başladı, gün boyu devam etti.