AYVALIK’IN MASTERLARI KAZ DAĞLARI’NDA KOŞACAK

 

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yaşayan ve koşmaya gönül veren Hasan Atilla ve Ersin Ayar, Sakız ve Gelibolu’nun ardından bu kez Kaz Dağları’nda koşmaya hazırlanıyor.

Koşmayı yaşam biçimi haline getiren, , ulusal ve uluslar arası yarışmalarda başarıya koşmaya devam eden Ayvalık’ın dört masterından Hasan Atilla ve Ersin Ayar, yeni parkur olarak Kaz Dağlarını belirledi.  28 Ağustos tarihinde Yunanistan’ın Sakız Adası’nda düzenlenen 21 km yarı maratonuna katılan Ersin Uyar ve Hasan Atilla, 2 Ekim’de düzenlenen Gelibolu Maratonundan sonra şimdi de 3-4 Aralık’ta gerçekleştirilecek Kaz Dağları Ultra Maratonunda koşmaya hazırlanıyor. Sakız Maratonunu Ersin Uyar 1 saat 56 dakika, Hasan Atilla ise 2 saat 4 dakikada tamamlamış, Gelibolu Maratonunda Hasan Atilla 10 km’de yaş kategorisinde 4. Olurken,  Ersin Uyar 21 Km koşarak, genel sıralamada 177. olmuştu. Kaz Dağları’ndaki ultra maratonun 14, 35 ve 80 km olarak üç kategoride yapılacağını belirten Masterlar, bir yandan antrenmanlarını sürdürürken diğer yandan da hangi kategoride koşacaklarını belirlemeye çalışıyor.

BİRİ RESTORAN İŞLETİYOR DİĞERİ OKULDA MÜDÜR YARDIMCILIĞI GÖREVİNİ YÜRÜTÜYOR

Bel fıtığı sorunundan sonra koşmaya ağırlık verdiğini belirten Restoran işletmecisi Hasan Atilla, “Ameliyat öncesi dinlen dediler. Koşmaya başladım ve ameliyata gerek kalmadı. Belli bir noktada ter attıktan sonra aldığımız haz çok değerli. Ayvalık’ta ayak basmadığım yer yok. Ayvalık’ta bir koşu kuvvetleri oluşturmak istiyorum. Masterların katıldığı koşu kuvvetleri ile forma giyip Ayvalık’ı tanıtmak istiyorum” dedi. İlçedeki bir okulda Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Ersin Ayar, 20 yıla yakın amatörce koştuğunu belirterek, “Koşmak hoşuma gidiyor. 11 yıldır yarı maratonlara katılıyorum. Koşmak zinde bir yaşam, sağlık, zamanımı iyi değerlendirme ve iyi dostluklar sağladı” dedi.

Kaydet