DÖRDÜNCÜ SANAT FABRİKASINI ALMANYA’DA KURDU

Nilgün KAYA

Ayvalık Sanat Fabrikasının kurucularından olan Ankara Devlet Tiyatrosu (ADT) eski oyuncusu Yavuz İmsel, dördüncü Sanat fabrikasını Almanya’nın Nürnberg kentinde kurdu. Nürnberg’de Kültür ve Sanat Evi (Kunstfabrik) kurduğunu açıklayan Yavuz İmsel, Sanat Evi’nin kapılarının, sanata gönül veren herkese açık olduğunu dile getirerek, “Gelin hep birlikte sanatı yaşatalım” dedi.

Van Devlet Tiyatrosunun kuruculuğunu yaptıktan sonra Almanya Nürnberg Objektif Kültür Merkezi ve Ayvalık  Sanat Fabrikasını kuran sevilen oyuncu Yavuz İmsel, sanatın toplumun her kesimine ulaşması için çalışmalarını sürdürüyor. Almanya Nürnberg’de dördüncü Sanat Fabrikasını kuran İmsel,Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’i ziyaret ederek kurulan Kunstfabrik ( Sanat Fabrikası ) hakkında bilgi verdi.

Nürnberg Sanat Fabrikası Türk Sineması, Rio’da çalışmalarına devam ederken iş göçünün 60’ıncı yılında bir oyunla perdelerini açmaya hazırlanıyor. Rejisör Burcu Fırat, sanatçılar Figen Kalkandere ve Aylin Yalçınkaya ile birlikte teknik işlerden sorumlu Süleyman Keskin’in de Kunstfabrik kadrosunda yer aldığını belirten İmsel, yaşanmış olaylardan yola çıkarak, çeşitli oyunlar sahnelenmesinin yanı sıra çocuklara yönelik yaratıcı drama, genç sanatçıların yetiştirilmesi için  kamera önü ve arkası teknik bilgiler, sahne eğitimi, müzik ve dans üzerine eğitim çalışmalarının da yapılacağını belirtti.

Gazete Ayvalık’a yaptığı açıklamada Yavuz İmsel, ” Hep birlikte güzel bir heyecanı paylaşıyoruz! Nürnberg’de Kültür ve Sanat Fabrikası ( Kunstfabrik) ‘i ekibimle kuruyor olmak, sanıyorum ki Almanya ve Türkiye’deki sanat severleri heyecanlandırıyor. Rejisör meslekdaşım Burcu Fırat Uygur ve ekibimizdeki diğer sanatçılarımız ( Figen Kalkandere ve Aylin Yalçınkaya), ekibin teknik işlerinde büyük katkısı olan, teknik sorumlusu Süleyman Keskin olmak üzere Nürnberg’de, iş göçünün 60’ıncı yılında bir oyunla sahne açmaktan keyifliyiz. Sanata gönül veren herkesle ” Sanatı Yaşatmak Adına ” böyle bir macera başladı.Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’i ziyaret ettik ve kendisine bilgi verdik. Taner Tüzün ve İlhan Baba buradaki sevince ortak oldu. Buradaki gelişmeleri yayınladılar. Aynı şekilde Alman basınında da aynı ilgiyi görmeye devam ediyoruz. Nürnberg Sanat Fabrikası Türk Sineması Rio’da faaliyet gösterirken, amacımız sadece oyun sahneye koymak değil, çeşitli kursların yer almasıdır. Drama, kamera önü ve arkası teknik eğitimler gibi aynı zamanda çocuklarımıza yönelik yaratıcı drama, genç ve yetişkinler için ses eğitimi,( solo, koro çalışmaları) müzik bölümleri, dans çalışmalarımız bulunmakta. Bilindiği üzere Ayvalık’taki Sanat Fabrikası çalışmalarına devam ederken, Nürnberg’deki yeni kardeşi Sanat Fabrikası için de aynı heyecanı paylaşıyor. Projelerimiz çok… Türkiye’den buraya, buradan Türkiye’ye sanatçı dostlarımızı bekliyoruz. Sanat severlerinde bizim yanımızda olması bize güç ve mutluluk verecektir. Burası Hepimizin.,” Dedi.