AYVALIK BELEDİYE BANDOSUNUN EFSANE ŞEFİ ERGÜN TEKİNCAN’I KAYBETTİK

Fotoğraf: Kadri KAYA

Nilgün KAYA

68 yıl Ayvalık Belediye Bandosunun Şefliğini yapan, kentin sevilen isimlerinden Ergün Tekincan, tedavi gördüğü Ayvalık Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Ayvalık’ın sembol isimlerinden Ergün Tekincan’ın vefatı ilçede büyük üzüntü yarattı. 88 yaşında yaşama veda eden Tekincan’ın maaşının 26 Şubat Pazartesi günü Çınarlı Camisinde kılınacak öğle namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

AYVALIK’IN SEMBOL İSİMLERİNDEN BİRİYDİ

Belediye’de Zabıt Katibi, Başkan Yardımcısı, Nikah Memuru gibi görevler üstlenen ve 1984’te Yazı İşleri Müdürü iken emekli olan Tekincan, 1958 yılından 2019 yılına kadar bandonun şefiydi. Bando şefliğini 29 Ekim 2019’da sona erdiren Tekincan, belediye bandosunun tarihini anlatan kitabı üzerinde çalışmaya devam etti. Tekincan’ın şefliği bırakmasının ardından belediye bandosunun çalışmaları da durduruldu. Ayvalık’ta yaşayanların en büyük alışkanlıklarından biri olan, milli bayramlar ve kentin özel günlerinin tarihsel coşkusunun Belediye Bandosu aracılığıyla paylaşılması keyfi de o tarihte kesintiye uğradı.

Fotoğraf:Kadri KAYA