AYVALIK’TA CUMHURİYETİN 100. YILINDA DERİNLERE SAYGI DALIŞI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta 15 dalgıç, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında derinlere saygı dalışı yaptı.

Fotoğraflar:Koray Gerçe

Derinlere Saygı Dalış Topluluğu dalgıçları, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı için dün ve bugün, “100. yılda Cumhuriyet denizler kadar sonsuz” sloganıyla Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinde 134 noktada dalış yaptı. Organizasyonun Ayvalık ayağı 3 Sea Dalış okulu tarafından 22 Ekim Pazar günü gerçekleştirildi.

Dalış eğitmeni Koray Gerçe yönetiminde Melina Adası açıklarında yapılan dalışta, dalgıçlar, deniz altında Türk bayrağı, Atatürk posterleri ve “Cumhuriyet’e derinden bağlıyız” yazılı pankart açtı.

Dalış eğitmeni Koray Gerçe, ” Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Ayvalık’ta dalış gerçekleştirdik. Bu sadece Ayvalık’ta gerçekleştirilen bir etkinlik değildi. Türkiye ‘nin dört bir tarafında gerçekleştirilen bir etkinlikti. Doğusundan batısına kuzeyinden güneyine, doğal, yapay tüm sularda tüm denizlerimizde gerçekleştirildi. Hatta yurt dışından katılan dalıcı ve eğitmen arkadaşlarımız vardı. Derinlere saygı dalışı topluluğu önderliğinde yapılan bir etkinlikti. 134 dalış merkezi, bine yakın dalıcı bu etkinliğimize katılım gösterdi. Cumhuriyet’e, Atatürk’e bağlılığını göstermek isteyen tüm yurttaşlar bizlerle beraber oldu. Yüzüncü yıl büyük bir coşkuyla kutlandı umarım daha nice yüzyıllara” dedi.