Macaron esnafı, Ayazma’ya kadar olan bölümün trafiğe kapatılması için imza kampanyası başlattı 

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın yıldızı parlayan bir bölgesi olan Macaron’da esnaf, Ayazma’ya kadar olan bölümün yayalaştırılması için çözüm arıyor.

Ayvalık’ın tarihi kent içinde bulunan önemli mahallelerinden Hayrettin Paşa Mahallesi’nin Macaron mevkiinde esnaf, caddenin macarondan Ayazmaya kadar olan bölümünün yaz sezonunda belli saatler içinde araç trafiğine kapatılması talebiyle imza topladı.

Çekim merkezi olan Macaronun yeni işletmeler açılmasıyla daha da canlandığını ve yoğun kalabalıkları ağırlayacağına dikkat çeken esnaf, kent için değerli olan bölgenin özellikle yaz sezonunda yayalaştırılması gerektiğini ifade etti. Gün içinde araçların geçişi ve caddede kaldırım olmaması nedeniyle yayaların yürümekte zorlandığı, işletmelerin önüne yapılan araç parklarının da kaldırılması gerektiği belirtildi.

1.5 aydır süren kampanyada toplanan 100’ü aşkın imzanın Ayvalık Belediye Başkanlığına teslim edildiği öğrenildi.

ARA SOKAKTA PARKLANMA TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Bu imza kampanyasının yanı sıra Macaron ile bağlantılı sokaklardaki illegal parklanma için de ayrıca imza toplandı. Ayvalık’ın önemli sorunları arasında yer alan sokaklardaki illegal parklanma konusuna dikkat çeken Barbaros Caddesi 20. Sokak sakinleri, imza kampanyasında, ‘ Sokakta yaşlı ve hastalar vardır. Ambulans, itfaiye gibi araçların gelmesi gereken acil durumlarda yanlış otopark sistemi ile bu sokaktan ne giriş ne de çıkış yapılabilmektedir. Ne evimize girebiliyoruz ne de çıkabiliyoruz’ diyerek sorunun ivedilikle çözülmesini talep etti.