BURHANİYE’DE SAĞLIK MERKEZİ İÇİN İMZALAR ATILDI

Nilgün KAYA

Burhaniye’de yapımı planlanan belediye sağlık merkezi için bağış protokolü Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ile Nur Çakıroğlu Albak arasında imzalandı.

Eski otogar içerisinde bulunan ve Belediyeye bağlı olarak ücretsiz hizmet veren tabiplik binasının yeni bir Sağlık Merkezi yapılması için ilk adım atıldı. Koca cami yanında eski Belediye binasının olduğu arsaya yapılması planlanan Sağlık Merkezi için Belediye Başkanlık makamında bir araya gelen Deveciler ve Çakıroğlu Albak, projede kullanılmak üzere yapılan bağış protokolünü imzaladı. İmzalanan protokolde Sağlık Merkezinin ismi, Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Ferit Çakıroğlu Sağlık Merkezi olarak belirlendi.

Daha önce de Burhaniye’de Belediye tarafından yapılan bir kreşe bağışta bulunan ve eski Burhaniye Belediye Başkanı Ferit Çakıroğlu’nun kızı olan Nur Çakıroğlu Albak, imza sonrası yaptığı açıklamada, Burhaniye’de yapılan her yatırımın ilçe halkına fayda sağladığını ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Koca cami mahallesinde eski belediye binasının olduğu alana yapılacak olan sağlık merkezi, bodrum üstü 3 kat olarak planlandı. Toplamda 736m2 kapalı alana sahip olacak merkezde ücretsiz olarak reçete ve muayene hizmeti verilecek. Eski Garaj ’da bulunan Belediye Sağlık Merkezinin yeni yapılacak Sağlık Merkezine taşınacağı binada, 2 adet doktor, Psikolog, Fizyoterapist, Diyetisyen ile birlikte Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü personeli hizmet verecek.