BALIKESİR’İN 2022 YILI ÇALIŞMALARI PLANLANDI

Nilgün KAYA

2022 yılında kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılması planlanan çalışmaların görüşüldüğü ‘2022 Yılı Çalışmaları Planlama Toplantısı’ Balıkesir Valisi Hasan Şıldak yönetiminde gerçekleştirildi.

Valilik Kocaseyit Salonunda yapılan toplantıda ayrıca 2021 yılı içerisinde yürütülen hizmetler, çalışmalar, sorunlar ve bunlara yönelik 2022 yılı içerisinde kısa ve uzun vadede uygulanabilecek çözüm önerileri değerlendirildi.

Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcıları Mustafa Çek, Şükrü Kara, Gülihsan Yiğit, İrfan Demiröz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sadullah Özel, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nurullah Gürkan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bayram Şahin, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mahmut Keçeci katıldı.

Hizmetlerin yürütülmesinde koordinasyonun sağlanması, olası aksaklık ve eksikliklerin giderilmesi için kamu kurum ve kuruluşların temsilcileriyle sıklıkla bir araya gelen Vali Hasan Şıldak, toplantıya katılan kurum temsilcilerine tek tek söz verdi. Kurumların 2021 yılı çalışmaları hakkında bilgi alan Şıldak bunun yanında 2022 yılı hedeflerinin neler olduğunun belirlenmesi gerektiğine işaret etti.

Toplantıda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü başta olmak üzere 2021 yılının büyük bir kısmında Marmara Deniz’inde yaşanan müsilaj sorununu çözmek için  mücadele verildiği  açıklandı. Bu mücadelenin kalıcı çözümleri için ise çevre kirliliğinin oluşmaması yönünde önlemler alınması ve bilinçlendirme çalışmaları yapılması gerektiğinin altı çizildi.

Deniziyle, ormanıyla, birçok doğa güzelliğine sahip Balıkesir’in gerek Kuş Cenneti gerekse Kazdağları gibi zenginliklerinde 2022 yılı içerisinde yapılması planlanan çevre düzenlemelerinin Balıkesir’in turizm potansiyelini arttıracağı ifade edildi. Doğa güzelliklerinin yanında bir çok tarihi değeri de bulunan Balıkesir’de, yapılacak restorasyon çalışmalarıyla tarihin de gelecek kuşaklara aktarılacağı belirtildi.

Kurumların personel ihtiyacı, ilçeler ve bağlı kuruluşlarına yönelik iş ve işlemler gibi bir çok konuda bilgi alan Vali Şıldak, Balıkesir’de kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binalarının yenilenmesinin bir ihtiyaç olduğunu, Balıkesir’in gelişen modern çehresine yakışır binalarla bu değişimin güç kazanacağını söyledi.

Toplantıda işletmeler ve marketlerde yapılan piyasa fiyat denetimleriyle haksız kazanç ve fiyat artışlarına yönelik yapılan denetimlerin devam ettiği bilgisi de verildi. İlimizde dezavantajlı kesime yönelik yapılan çalışmaların 2022 yılında da Vali Hasan Şıldak öncülüğünde yürütülen projelerle destek kazanarak devam edeceği aktarıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluş binalarında çeşitli yenileme ve iyileştirme çalışmalarının yapılacağı da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Vali Hasan Şıldak toplantıda yaptığı değerlendirmede 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da Balıkesir’in kurumlar arasındaki koordinasyonla gelişmeye hızlı ve sağlam adımlarla devam edeceğini aktardı. Tarım, hayvancılık, sanayi, kültür ve turizm gibi bir çok alanda zenginliği içinde barındıran Balıkesir’in parlayan yıldız olma yolcuğunda herkesin birlik ve beraberlik içinde özveri ile çalışmasının çok önemli olduğunu vurguladı.