KADIN SATRANÇ SPORCULARI AYVALIK’TAKİ ŞAMPİYONADA MÜCADELE VERİYOR

Nilgün KAYA

2022 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası, 85 sporcunun katılımı ile Ayvalık’ta başladı. Turnuvanın açılış hamlesini Balıkesir Valisi Sayın Hasan Şıldak yaptı.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen 2022 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası 5 -11 Mart tarihleri arasında, Ayvalık’ta gerçekleştiriliyor. Vilayetler Evi Hotels’de başlayan şampiyonada, ülkenin dört bir yanından 85 usta kadın satranç sporcusu mücadele veriyor.

Kadınlar kategorisinin en prestijli müsabakalarının başında yer alan Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası; 81 ilde binlerce kadın satranç sporcusunun aylarca süren mücadelelerinin ardından, her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içine alan haftada düzenleniyor. Yüz yüze yapılan şampiyonada pandemiye yönelik her türlü tedbir alındı ve TSF Covid-19 Çalışma Prensipleri Komisyonu Etkinlikler Rehberi hükümleri doğrultusunda gerçekleşiyor. Türkiye’nin 2022 yılı şampiyonunun belli olacağı 9 turluk zorlu mücadelede başarılı olan ve dereceye giren sporculara Arzum tarafından maddi ödüller, çeşitli hediyeler verilecek. Türkiye şampiyonu 15 bin TL, gümüş madalya kazanan sporcu 10 bin TL, bronz madalya kazanan sporcu ise 7 bin 500 TL’lik ödülün sahibi olacağı Şampiyonada sporculara konaklama desteği de veriliyor.

Turnuvanın açılışına sporcular ve ailelerinin yanı sıra Vali Hasan Şıldak, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ve ilçe protokolü katıldı.  Satrancın insan beyni ve kalbini buluşturan bir spor olduğunu söyleyen Vali Şıldak, “Satranç düşünmeyi, öğrenmeyi, stratejiyi, analitik düşünceyi önceleyen, hayata uygulayan bir felsefedir, düşünme yöntemidir. İnsanın beyniyle kalbini buluşturan bir spordur diyebiliriz. Bu şampiyonanın küçüklerden ve gençlerden oluşması beni ayrıca mutlu etti. Federasyon yapısı itibarıyla kadın yöneticinin sayısının fazla olmasından dolayı da tebrik ediyorum.” dedi.