AİMA AYVALIK MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

Nilgün KAYA

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi tarafından bu yıl 7’nci kez düzenlenen Müzik Festivali, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrasının konseri ile başladı.

Prof. Dr. Filiz Ali’nin öncülüğünde 23 yıl önce kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi tarafından düzenlenen Ayvalık Müzik Festivali, 10 Ağustos Salı saat 21.00’de Ayvalık Amfi Tiyatro’da şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın (TUGFO) konseri ile başladı.  Rossini’ den İpek Merdiven Operası uvertürü ile başlayan konser, M.Ravel ve  F.Mendelssohn ile devam etti. Konser büyük beğeni topladı. Sabancı Holding tarafından desteklenen konseri dinleyenler arasında Güler Sabancı da yer aldı.

Ayvalık’ın kendisi için çok önemli bir kent olduğunu ve Ayvalıklılar tarafından benimsediklerini ümit ettiğini kaydeden Prof. Filiz Ali, “Geçen yıl pandemi dolayısıyla maalesef gerçekleştiremediğimiz bu festivali bu yıl çok değişik bir konserle ve Ayvalık’ın amfi tiyatrosunda yapmanın mutluluğu içerisindeyim. Çünkü biz şimdiye kadar Ayvalık amfi tiyatroda konser verecek kadar büyük toplulukları getiremiyorduk. Türkiye’nin her köşesinden bir araya gelmiş genç müzisyenlerden oluşan Flarmoni orkestrası ile buradayız. Diğer konserlerimizin hemen hepsi açık mekanlarda olacak. Ayvalık’ta ki müzik severler, sanatseverlerin hepsini konserlerimize bekliyoruz.” Dedi.