AYAL PROJE OKULU OLDU

Nilgün KAYA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Proje Okulu olarak belirlenen Ayvalık Anadolu Lisesini ( AYAL) ziyaret eden AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, “Lisemiz ilçemizden mecburi eğitim göçünün önüne geçecektir” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ile birlikte AYAL Müdürü  Hüseyin Aday’ı  ziyaret eden AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, girişimleri sonucu Ayvalik Anadolu lisesinin proje okulu olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Gür yaptığı açıklamada, “Toplumun en belirgin dinamiğini gençlerimiz oluşturmaktadır. Bu yüzden gençler ve bilhassa onların eğitimi üzerine yapılacak olan yatırımlar bizi her alanda güçlü kılacaktır. Bu sebeple Ak Parti İlçe Başkanlığı olarak ilçemizde süregelen eğitim sorunlarını ve bu alandaki boşlukları yakınen takip etmekteyiz. Mevcut Ortaöğretim kurum sayımız liseli genç nüfus için fazla gelmekte, ancak “nitelikli lise” ihtiyacı uzun süredir varlığını hissettirmektedir. Konuya ilişkin gerçekleştirdiğimiz girişimler üzerine ilçemizde uzun yıllardır faaliyetini sürdürmekte olan gözde eğitim kurumumuz Ayvalık Anadolu Lisesi (AYAL) “Proje Okulu” olmaya layık görülmüştür. Değişecek olan öğrenci kabul sistemi ile, LGS sonucu Yüksek Başarı Dilimine giren gençlerimizi kabul edecek olan lisemiz ilçemizden mecburi eğitim göçünün önüne geçecek, aynı zamanda bir çok başarılı gencimizi de bölgemize çekerek Ayvalık’ımızın üniversiteye öğrenci yerleştirme oranını yükseltecektir. Eğitim alanı ile yakınen ilgili biri olarak, şahsım adına büyük bir sevinç ve heyecanla karşıladığım bu haberi, en büyük arzusu çocuklarına iyi bir eğitim vermek olan değerli ailelerimizle paylaşmaktan gurur duyuyorum. Projenin hayata geçmesinde başta Milli Eğitim Bakanlığı’mıza, İl Başkanımız Ekrem Başaran’a, Değerli Milletvekilimiz Mustafa Canbey’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Güner Bahadır’a göstermiş olduğu hassasiyet ve katkıdan ötürü teşekkür ederim.” Dedi.

PROJE OKULU NE DEMEK?

MEB tarafından belirlenen bazı okullar proje okulları olarak adlandırılır. Bu okullar, bölgesel veya uluslararası projelerde yer almaları için seçilmiştir. Genellikle başarı sıralaması yüksek olan okullar arasından tercih edilirler. MEB’nın 2014 yılında başlattığı uygulama kapsamında, son verilere göre Türkiye’nin en başarılı yıldız okullarının bulunduğu 155 okul proje okulu oldu.