AYVALIK ÇYDD’DEN 24 YILDA 2 BİN 274 ÖĞRENCİYE EĞİTİM DESTEĞİ

Nilgün KAYA

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ayvalık Şubesi burs alan öğrencilerle burs verenleri pilav gününde bir araya getirdi. Kurulduğu 95 yılında 4 öğrenci ile başladığı burs çalışmalarında sayıyı bu sene 212’ye çıkaran ÇYDD Ayvalık Şubesi, destek verenlere teşekkür ederken daha çok çocuğu okutmak için Ayvalıklılara çağrıda bulundu. Şubenin 24 yılda burs verdiği öğrenci sayısı 2 Bin 274’e ulaştı.

ÇYDD Ayvalık Şubesi, burs verdiği öğrencilerini burs verenler ve üyelerle buluşturdu. Ayvalık Belediyesi Sarı Zeybek Spor Tesislerinde düzenlenen geleneksel pilav gününde, öğrencilerle hem sohbet edildi hem de 2019 yılı içinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

ÇYDD Şube Başkanı Gülden Belge, Başkan Yardımcısı Erkan Günönü, Nihal Kale, Elçin Kılıç, Birsen Kalkanlı, Süreyya Demiröz ve Neslihan Meriç’ten oluşan şube yönetimi ile ÇYDD üyelerinin yanı sıra ÇYDD Şube eski başkanı Nuray Özer, eski başkan Yardımcısı Suat Şerifeken, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Elif Kıvanç, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, Kent Konseyi ve Kadının Sosyal Hayatını İnceleme ve Araştırma Derneği Şube Başkanı Filiz Karayelli, Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Gülden Sarıbaş ile burs veren vatandaşlar ve burs alan öğrencilerin katıldığı etkinlik, Şube Başkanı Gülden Belge’nin konuşmasıyla başladı.

 

“BU KIVANCIMIZDA BURS VERENLERİMİZİN PAYI BÜYÜK”

Çağdaş Yaşama ve Eğitime gönül verenlerin desteğiyle burs sağladıklarını belirten ÇYDD Başkanı Gülden Belge, “Geleneksel hale gelen Pilav günü ile amacımız bu kadar büyük bir aileyi bir araya getirmek, yeni üyeleri, burs verenleri ve çocuklarımızla tanıştırmak ve kaynaştırmak. Birbirleri ile tanışmalarını sağlamak. Öğrencilerimiz ve öğrenci velilerimizin görüşlerini almak. Daha ileriye yönelik neler yapabiliriz, bunu planlayabilmek. ÇYDD’nin en önemli projesi eğitim ve burs olduğunu biliyorsunuz. Çocuklarımıza verdiğimiz burslarda yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Şube Yönetim Kurulu üyesi Elçin Kılıç, “Biz Ayvalık’ta 212 öğrenciye burs vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. 112’si ilköğretim, 100 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Çağdaş Yaşam olarak bizim bölgemiz Balıkesir, Bandırma, Edremit, Burhaniye ve Çanakkale. Bu dernek merkezleri içinde burs verenler arasında Ayvalık ÇYDD birinci sırada. Bu bizim için, üyelerimi ve burs veren tüm gönüllerimiz için çok büyük bir gurur kaynağı. Öğrencilerimize el vermeye, onları çağdaş insanlar olarak yetiştirmeye her zaman gayret edeceğiz. Destek bekliyoruz” dedi.

BURS VERENLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Şube eski başkanı Nuray Özer ve ÇYDD yönetim kurulu üyelerinin ardından burs alan öğrenciler ve aileleri de birer konuşma yaptı. Burs desteği verenlere teşekkür plaketi verildikten sonra katılımcılara pilav, ayran ve helva ikramında bulunuldu.