YAŞAM MÜCADELESİ VEREN DEFNE BEBEK İÇİN AİLESİ SEFERBER OLDU

Nilgün KAYA

Edremitli Gülcü ailesi, Spinal Musküler Atropi (SMA) Tİip 1 hastalığına karşı yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren 11 aylık Defne bebekleri için seferber oldu. Bebeklerini kurtarmak için 2.4 milyon dolara ihtiyaçları olduğunu öğrenen aile üyeleri, erişteden salçaya evde yaptıkları ürünler ile esnafın verdiği eşyaları satarak bu parayı toplamaya çalışıyor.

Balıkesir Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Bölümünde tedavi gören Defne bebekleri için ‘Defneye nefes ol’ sloganı ile sosyal medya üzerinde de destek isteyen Gülcü ailesi, bebeklerinin Amerika’da tedavi olup kurtulması için harekete geçti.

 

Anne Sefa Gülcü ve baba Ahmet Gülcü, bebeklerinin başında umutla beklerken Dede Erdoğan Gülcü, Babaanne Ayşe Gülcü, Anneanne Beyhan Balıbey, Teyze Merve Şen ve Hala Elif Gülcü evlerinde ürettikleri erişte, salça, mantının yanı sıra kendi ürettikleri tarhana ve zeytinyağı ile nohut, bulgur gibi yiyecekler ve esnafın destek olmak amacıyla verdikleri çoğu bebek ve çocuk kıyafetinden oluşan eşyaları Balıkesir’in ilçelerinde kermes düzenleyerek satışa sunuyor. Geçtiğimiz hafta, 5 gün boyunca İvrindi’de kermes düzenleyen Gülcü ailesi, Ayvalık’ın Perşembe günü düzenlenen semt pazarında da stant açarak Defne Bebeğe yardım topladı.

“ÇOCUĞUMUZU KURTARMAK İSTİYORUZ”

Defne Bebeğin Amerika’da tedavi olabilmesi için 2.4 milyon dolar gerektiğini belirten Dede Erdoğan Gülcü, Balıkesir civarından bir tanıdıklarının hastasının Amerika’da tedavi olduğunu öğrenmeleri üzerine bu yola başvurduklarını belirterek, “Defnemize yardım için uğraşıyoruz. Paraya ihtiyacımız var. Devletimizden yardım istiyoruz. Yurt dışına göndermek için elimizden geldiğince çabalıyoruz. İhtiyacımız var. Devletimizden bekliyoruz. Allah’ın izniyle para toplanır inşallah. Çocuğumuzu kurtarmak istiyoruz.” dedi.

“NE OLUR, SESİMİZİ DUYUN, DEFNEMİZE NEFES OLUN”

Teyze Merve Şen, “bebeğimiz için uğraşıyoruz. Bebeğimiz SMA tip 1 hastası, çaresi bulunmayan bir kas hastası. 2. 4 milyon dolara ihtiyacımız var. Şu an yoğun bakımında, durumunda kötü. Onun için mücadele ediyoruz. Lütfen bize destek olursanız çok seviniriz. Kermeslerimiz devam edecek. Tarhanamız, bulgurumuz var. Nohudumuz, fasulyemiz var. Yağımız kendi dizyem yağımız var. kıyafetler Allah razı olsun mağazalarından verdiler. Yiyecekleri kendimiz hazırladık. Kendi el emeklerimizi verdik buraya.” dedi. Hala Elif Gülcü, “Defne 6 aylıkken SMA hastası olduğunu öğrendik. Hareketlerinde zayıflama vardı. Birçok doktora gittik ama hastalık çok bilinmediğinden tanısı konulmamıştı. Sonrasında ikinci kez kalbinin durması üzerine doktorlar SMA tanısı koydu. Şu anda Balıkesir’de tedavi görüyor. Devletimizin karşıladığı ilacı almakta. Bizim amacımız yurt dışındaki dünya bilim kurulunca onaylanmış tedaviyi karşılayabilmek için 2. 4 milyon dolara ihtiyacımız var. Toplamak için kermesler düzenliyoruz. Hepinizin desteğini bekleriz. Defneye nefes ol diye instagram, facebook hesabımız var” dedi. Babaannesinin kardeşi Kamile Işık, “Yardım amaçlı satış yapmaya, kızımıza nefes olmaya geldik” dedi. Anneannesi Beyhan Balıbey, “Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Arkasındayız çocuklarımızın. Allah yardımcımız olsun, desteklerinizi istiyoruz.”dedi.

BABAANNE, DEFNE BEBEK İÇİN İŞİNDEN İZİN ALIP KERMESTE SATIŞ YAPTI

Babaanne Ayşe Gülcü, “Orman işlerinde çalışıyorum. Bıçkı üzerine. Çocuğum için izin aldım. Çocuğumun akasındayım, sonuna kadar” dedi. Vatandaş Selin Bayır, “Geçerken gördüm. Yardımcı olmak istedim. İnşallah iyi yerlere gider, iyileşir” dedi. Kermesten alış veriş yapan bir başka vatandaş, “İnstagramdan sosyal medyadan bu haberi duyunca işi gücü bırakıp geldik. Çorbada tuzumuz olursa ne mutlu bize. Bizimde evlatlarımız var” dedi.

Sosyal medyada @defneyenefesol ve @defne_umutdukkani isimli hesaplarla yardım toplandığı öğrenildi.