” HAKSIZLIĞI HAKETMİYORUZ”

Nilgün KAYA

Balıkesir Tabip Odası Ayvalık Temsilcisi Neşe Zengin, Akit TV Haber Müdürü Murat Alan’ın sağlıkçılarla ilgili tepki çeken sözlerini kınadı.

Dr. Zengin yaptığı açıklamada, “Sağlıkçıları haksız yere eleştiren ve hedef haline getiren kişileri kınıyorum, yanlış algılar yaratılarak yapılan talihsiz açıklamayı acilen düzeltmelerini talep ediyorum. Bu mesleği seçerken ideallerimiz büyüktü;
Vatandaşlarımızı hastalıklardan korumak, sağlıklı yaşatmak, hayat kurtarmak, sağlıklı bir yaşam için araştırmalar yapmak, yeni teşhis ve tedavi yöntemleri geliştirmek, sağlık hizmetlerini en ücra köşelere kadar ve eşit ulaştırmak. Çünkü hepimiz bu acıları yaşadık, gördük, çünkü hepimiz sağlığın değerini biliyoruz, çünkü hepimiz bu uğurda emek vermiş değerli hocalarımızı örnek alıyoruz.
Çok uzun senelerdir her yerde ve her koşulda canımız pahasına, azamî duyarlılıkla, hak ettiğimiz değeri görmeden ve hak etmediğimiz muamelelere maruz kalmamıza rağmen, sabırla, aldığımız sorumluluğun bilincinde olarak, yüreğimiz kan ağlarken “görev her şeyden önce gelir” anlayışıyla, uyumadan, yemeden, dinlenmeden, sevdiklerimizden ayrı kalarak, psikoljimiz bozulup canımıza kastedecek duruma gelerek görevimizi icra ettik, ediyoruz.
Bunun karşılığında, sadece bu dönem değil, her daim haklı taleplerimiz; Çalışma koşullarımızın düzeltilmesi, haklarımızın teslim edilmesi, saygı görmek ve şiddete karşı korunmak, aldığımız eğitimin ve yaptığımız ağır işin karşılığını almaktı ve bunlar için mücadele ettik. Bu haklı seslenişin; Yanlış algılarla ve emeği değersizleştirerek, mevcut sorunları yok sayarak ve görmezden gelerek, farklı bir platforma taşınmaya çalışılması, tehlikeli ve kabûl edilemez bir durumdur. Yapılan talihsiz açıklamanın düzeltilmesini ve tüm sağlık çalışanlarından özür dilenmesini talep ediyorum.” Dedi.