AYVALIK VE TÜRKİYE’DE KORONA GÜNLÜĞÜ

dünya ve ülkemizde olduğu gibi kentimiz Ayvalık’ta da korona tanısı konulan ve hasta kişilerle temas edenlerin sayısı artıyor. Edinilen bilgiye göre; Ayvalık’ta vaka sayısı 206’ya, temaslı kişi sayısı ise 730’a yükseldi.

Ayvalık Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 40 kişinin tedavi gördüğü, Korona ile mücadele için ayrılan iki pandemi servisinin tamamen dolu olduğu öğrenildi.

vaka sayısı artış gösterirken hastalığa yakalanan ya da temaslı olan kişilerin karantina kuralına uymaması bulaş riskini artırıyor. Ayvalık’ta, ailesinde korona tespit edilen, temaslı bir kişinin, ilçedeki eczanelerden birine gittiği ve karantinanın 10. gününde ‘sıkıldığı’ için dışarı çıktığını söylediği öğrenildi. Yetkililer, vatandaşları maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları, hasta veya temaslı olan vatandaşların ise hastalığı başkalarına bulaştırmamaları için karantina kurallarına tam olarak uymaları konusuna dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı’nda yapılan açıklamaya göre; 22 Kasım günü 155.516 adet test yapıldığı, bugünkü hasta sayısının 6.017, bugünkü iyileşen sayısının 3.812 olduğu, 139 kişinin vefat ettiği bildirildi.