ENGELLİ ARKADAŞLARI MÜJDAT İÇİN GENÇLİK HAFTASI’NDA BASKETBOL OYNADI

Nilgün KAYA

19 Mayıs Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında 2 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden Müjdat Kurt anısına Ayvalık’ta basketbol turnuvası düzenlendi. Engelli arkadaşları Müjdat için basket atarken, Ayvalıkgücü Belediye Spor Basketbol Kulübü de basketbol oynayarak etkinliğe katıldı.

Ayvalık’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri, 12 Mayıs tarihinde Ayvalık Tenis Kulübündeki kort tenis etkinliği ile başladı. Müjdat Kurt Sokak Basketbolu turnuvası, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından hazırlanan programda düzenlenen 2’nci etkinlik oldu.  15 Mayıs Çarşamba günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen gerçekleştirilen turnuvaya, Ayvalık Belediyesi Özel Çocuklar Eğitim Evi, Birlik Ortopedik Engelliler Derneği (BOED) üyeleri ile Ayvalıkgücü Belediye Spor Basketbol Kulübü katıldı.

Engelli arkadaşları 2 yıl önce hayatını kaybeden Müjdat Kurt için basket atışı yaparken Ayvalıkgücü Belediye Spor Basketbol Kulübü de basketbol oynadı.

Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ahmet Suakar, “Yurt genelinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri başladı. Ayvalık’ta düzenlediğimiz bu turnuva ile engelli vatandaşlarımızı da katarak bayram coşkusunu yaşamalarını istedik. Bugün ayrıca Ustalı İmam Hatip Lisesi’nde pilates gösterisi, AYAL- Uğur Lisesi Gençlik konseri düzenlendi. Yarın saat 11.00’de iç limanda Atatürk ve Gençlik Dalış etkinliği, 19 Mayıs günü törenler sonrasında saat 12.00’de Ayvalık Tenis Kulübünde, Kort tenisi etkinliği finali düzenlenecek. Etkinlikler, 21 Mayıs günü de Ayvalık Spor Salonu’nda saat 14.00’te Ustalı İmam Hatip Lisesinin  spor gösterisi ile son bulacak” dedi.