‘YILDIZ TOZU’ TÜRKİYE’DE İLK KEZ GACA TİYATRO TARAFINDAN SAHNEYE KONULACAK

Nilgün KAYA

Genç Tiyatrocu Enver Öksüz ve Nevran Yıldız tarafından yeni kurulan Gaca Tiyatro, Türkiye’de ilk kez sahneye konulacak  ‘Yıldız Tozu’ adlı oyunu Ayvalık seyircisi ile buluşturacak. Yıldız Tozu adlı oyun bu akşam ve yarın akşam Sanat Fabrikası’nda saat 20.00’de sahnelenecek.

Adı Türk kukla tiyatrosunda kadın ve orta oyununda zennen anlamına gelen Gaca Tiyatro ekibi,  ‘Modern ya da klasik metinleri kendilerine has yorumlarla sahneleyip, oyunda kalarak, farklı olanı arayarak yolumuza devam etmek kısacası üretmek istiyoruz.’’ diyerek ilk oyunlarını sahneliyor.

İntiharın Genel Provası ve Profesyonel gibi önemli oyunların yazarı, Emir Kusturica’nın Underground filminin senaristi ünlü Sırp oyun yazarı Duşan Kovaçeviç’in  ‘’Yıldız Tozu’’ oyunu Türkiye’de ilk kez Gaca Tiyatro tarafından sahneye konacak.  Oyunun yönetmenliğini geçen sene vizyona giren ‘’Babam’’ filminin senaristi, Nail Pelivan üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise; Burcu Yaşar, Enver Öksüz, Mana Uygur, Nevran Yıldız ve Süleyman Köseoğlu yer alıyor. Oyunda modern dünyada kadın-erkek ilişkileri ve yine modern insanın varoluşsal sorunları absürd bir yorumla anlatılıyor. 23 Kasım günü saat: 20:00’de Sanat Fabrikası’nda Duşan Kovaçeviç’in ‘’Yıldız Tozu’’ oyunu ile Türkiye prömiyeri yapacak olan Gaca Tiyatro, Prömiyer sonrası kokteyl ile renklenecek oyunu,  24 Kasım saat: 20:00’da tekrar seyirciyle buluşturacak.