ZABITADAN MARKET DENETİMİ

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki marketlerde, raflardaki ürünlerin fiyat etiketlerinden gramajlarına kadar detaylı denetim yaptı.

İlçede Perşembe günü kurulan semt pazarı ile ‘fiyat etiketi’ denetimine başlayan Ayvalık Belediye Zabıtası, Cuma günü de marketlerde denetim uyguladı. Fiyat etiketlerini, yerli malı damgasını, etiket ve kasada fiyat farkı olup olmadığını kontrol eden Zabıta ekipleri, ürünleri tartarak gramaj uygunluğunu inceledi.

FİYAT ETİKETLERİ TEK TEK İNCELENDİ

Ekipler, marketlerde rafları dolaşarak etiketleri inceleyip fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını tespit etmeye çalıştı. Zabıta ekipleri, denetim sırasında yerli ürünlerin fiyat etiketlerindeki artışlarını da kontrol etti. Denetimlerde, marketten rastgele seçilen bazı ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatı ve geçmiş ayların fiyatları karşılaştırıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Vatandaşlarımızın ekonomik çıkarlarını korumak amacıyla periyodik olarak yaptığımız denetimleri sıklaştırdık. Gerek halkımızın sağlığı gerekse ev ekonomileri için yaptığımız bu denetim, artarak devam edecektir.” dedi.