3 AYRI BÖLGEDE TURİZM TOPLANTISI YAPILACAK

Nilgün KAYA

Turizmde ivmesini arttırmak ve sezonu yılın 12 ayına yaymak isteyen Ayvalık’ta, İlçe Turizm Danışma Bürosu tarafından Ayvalık’ın üç ayrı noktasında turizmin sorunları ve çözüm önerilerinin ele alınacağı toplantı yapılacak.

25 Mayıs günü Cunda Ali Bey Kültür Merkezi’nde, 28 Mayıs tarihinde Ayvalık’ta Ticaret Odası ve Sarımsaklı Küçükköy Kültür Merkezi’nde saat 14:30’da gerçekleştirilecek toplantılara Kaymakam Gökhan Görgülüarslan başkanlık yapacak.

Turizm sektörünün tüm bileşenlerinin bir araya getirilmesini amaçlayan toplantılara turizm sektörü temsilcilerini davet eden İlçe Turizm Danışma Bürosundan yapılan açıklamada, ‘Çok hassas dengeler üzerine kurulu olan turizm sektörü, gerek ülkemizde gerekse dış ülkelerde meydana gelen her türlü olumsuzluktan ve ekonomik dalgalanmalardan etkilenmekte, bunun sonucunda da turizm gelirlerimizde azalma yaşanabilmektedir.  İlçemizde yerli ve yabancı turistlerin rahat, güvenli bir seyahat, alışveriş ve konaklama hizmeti almalarının sağlanması, turizmde sürdürülebilirliğin devamı ve yoğun sezonun sorunsuz geçmesi hedeflenmektedir. Ziyaretlerinden memnun ayrılan turistlerin; yakın çevreleriyle memnuniyetlerini paylaşması, İlçemizi tekrar ziyaret etmesi ve seçkin turizm destinasyonlarından birisi olabilmemiz amacıyla Kaymakamımız Gökhan Görgülüarslan başkanlığında turizm toplantısı planlanmıştır. Bu doğrultuda Ayvalık’taki bölgelerin kendine has sorunlarının konuşulup çözüme kavuşturulabilmesi için 2018 yılı turizm toplantısı 3 ayrı merkezde yapılacaktır’ denildi.