“AYVALIK’A ÖZEL HASTANE YAPILACAK”

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, 1 Ağustos Çarşamba günü Belediye Orhan Peker Sanat Galerisi’nde yapıldı. Ayvalık’a özel hastane kurulması için girişimlerinin sonuç verdiğini açıklayan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, vizyon projelerini göreve geldiğinden bu yana tek tek gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Ayvalık’a özel bir hastane kazandırıyoruz. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sağlanması ve ilçemizde iş istihdamı yaratacağından özel hastane önemli” dedi. Meclis üyeleri Ufuk Ova,  Şakir Sakarya, Aydın Derinova, Ufuk Turan ve Muhittin Tüfekçi’nin mazeretleri nedeniyle katılamadığı toplantı saat 11.00’de 1 dakikalık saygı başladı. Mülkiyeti belediyeye ait olan, 150 Evler Mahallesi’nde bulunan taşınmazla ilgili tahsis talebinin görüşülmesi konusu gündemin ilk maddesi oldu. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Gençer, Körfez Tarım ve Hayvancılık A.Ş. tarafından söz konusu arazide,  850 metre kare oturma alanlı, 5 katlı,  A Grubu Cerrahi Merkezi olarak adlandırılan bir hastane binası yaparak modern tıp hizmeti sunmak üzere hizmet vermek istediğini açıkladı.

“ 100 MİLYONLUK BİR YATIRIM”

Kanunun, belediye arsalarının turizm alanı ya da sağlık alanı olması durumunda, meclis kararı ile gelecek olan talebi kabul edip, bağlı bulunulan bakanlıktan izin alıp tahsis yapma yetkisi verdiğini belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer,  “Kipa bölgesinde belediyemize ait 10 bin metre kare arazi var. İmar planında sağlık ve sosyal tesis alanı olarak ayrılan bir taşınmazımız. Biz de göreve geldiğimizden beri Ayvalık’a bir hastane kazandırmak için çok girişimimiz oldu. Çok çeşitli hastane gruplarına yazılar yazdık, geldiler, inceleme yaptılar. 4 yılı aşkın süredir bu çalışmamızı sürdürdük. 2 ay önce Edremit’teki Körfez Hastanesi Ayvalık’a bir hastane yapmak istediklerini belirttiler. Yaptıkları fizibilite sonrası Ayvalık’a daha büyük bir hastane yapma kararı aldılar. Ayvalık ve Gömeç, hastalarının yüzde 35’ini Edremit’teki Körfez Hastanesine yolluyormuş. Bizim için avantaj olan bu hastanenin diğer zincir hastanelerden farkı şu, sosyal güvenlik şemsiyesi altında olan tüm hastalara bakıyor. Bu hastanenin Ayvalık’ta olması Ayvalık’ta sosyal güvenlik şemsiyesi altında bulunan tüm emeklileri, memurlarına hizmet edecek. Bu da bizim için önemli. Körfez hastanesi de bölgede rüştünü ispat etmiş bir hastane. Çok çeşitli görüntüleme cihazları ve laboratuvar hizmetleri 100 milyon liralık bir yatırım yapacaklar Ayvalık’a. Yapabilirlerse Özel Tıp Fakültesine çevirme projeleri de var. En ciddi, en sağlam teklif Körfez Hastanesi’nden geldi. Her türlü şartlar yerine getirildiği takdirde inşallah Ayvalık’ın bir eksikliği giderilecek. Ayvalık’a önemli bir hizmet kazandırılmış olacak. Ayvalık’a özel hastane açılsın diye bekleyen çok insan var” dedi.

“AYVALIK HALKINA HİZMET, AYVALIK BELEDİYESİNE CİDDİ GELİR OLACAK”

Özel Hastanenin işletmeye başladığı günden itibaren belediyeye ciddi bir gelir de sağlayacağına dikkat çeken Başkan Gençer, “Ayvalık’a ikinci bir hastane, özel bir hastane olmasını istiyoruz. Hem Devlet hastanemize destek olsun, hem de devlet hastanemizde olmayan eksiklikleri tamamlasın. Çünkü şehrin nüfusu çok hızlı büyüyor özellikle yaz aylarında. Bunun şehrimiz için kazanç olacağını düşünüyoruz. Sadece biz değil bütün vatandaşlarımız da bu istekte bulunuyor. Ayvalık Belediyesine ciddi girdi olacak hem de halka sağlık hizmeti olacak. Şu anda cirosu 50 milyon civarındaymış. Bizde yapılacak hastanede 2-3 sene içinde o cirolara gelir. Buradan bir yüzde pay alınarak belediyeye ciddi gelir olacak. Firmanın özel hastane yapımı için alanın 30 yıllık bir tahsisi olacak. Arsası ve bina belediyeye kalacak. 30 yıl sonra kullanımına o günkü irade karar verecek” dedi.

“BUGÜNE KADAR YAPTIĞIMIZ ANLAŞMALARLA AYVALIK BELEDİYESİNE KAZANDIRDIK”

Meclis üyeleri Halil Gür ve Oğuz Başkurt’un ‘Yatırımcılara davetiye çıkaralım’ önerisi üzerine, Başkent Hastanesi,  Acıbadem hastanesi ve Körfez Hastanesi ile göreve geldikten hemen sonra görüştüğünü belirten Başkan Gençer, “4 senedir davulla insan aradık. Böyle bir ciddi firma geldi. Bu şehre ölü bir yatırıma müsaade etmeyiz. Gelen firma bölgeyi tanıyor, diğer firmaların tereddütleri oldu. Bu bize gelmiş en iyi tekliftir. Ben de bunu size sunuyorum. Körfez Hastanesi çok ciddi çalışan, herkesin güvendiği bir hastane. O yüzden önemli bulduk. Aylardır hazırlık yapıyoruz, hatalı bir işlem yaparsak zaten bakanlık izin vermez. Bakanlık tarafından denetleniyoruz. Bugüne kadar yaptığımız anlaşmalarla Ayvalık Belediyesine hep kazandırdık. Bu anlaşma ile de Belediyemize çok ciddi kazanım olacak. En az 100 bin lira civarında bir geliri aylık olarak belediyemize kazandırırız ve halkımıza da sağlık hizmeti verilecek. Orası sağlık alanıydı sağlık hizmeti için kullanmak istiyoruz. Şehrimize verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışıyoruz. 4 sene önce  ‘kurucu bir meclisiz, hedeflerimiz büyük, giderken arkamızda büyük eserler bırakacağız’ dedik. Sözlerimizi tek tek, biraz gecikmeli olsa da yapıyoruz. İstiyorum ki bu kararı oy birliği ile alalım. Bu Ayvalık’ımız için çok önemli bir karar. Hepimiz aynı duyarlılıktayız. İlçemiz bir turizm ilçesi, yaz nüfusu 4-5 kat arttığından vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sağlanması ve yapılacak hastanenin ilçemizde iş istihdamı yaratacağından ve ilçe ekonomisine destek sağlayacağından tahsis talebinin kabulünü ve tarafıma yetki verilmesini istiyorum. Buraya hastanenin getirilmesi hepimizin başarısı olsun istiyorum. Bu firma bölgeyi bildiği için ciddi büyük hastane yapacak. İş istihdamı da yaratacak. Bu gururu hepimiz yaşayalım” dedi. Ayvalık’a özel hastane kurulması için Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e yetki veren madde oy çokluğu ile kabul edildi.

KARDİYOLOJİDEN BEYİN CERRAHİYE, ACİL SERVİS VE 12 POLİKLİNİK HİZMETİ OLACAK

Modern hastanelerin gerektirdiği alt yapı, tıbbi cihaz, tıbbi personel ve tıbbi hizmetleri bünyesinde sunacak Tıp Merkezi’nde; Acil servis, Diş Hastalıkları tedavisi, Fiziksel Tıp ve rehabilitasyon, Genel Cerrahi, Göz hastalıkları, Üroloji, Çocuk hastalıkları ve tedavisi, İç hastalıkları, Ortopedi ve travmatoloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum,  Kardiyoloji, Kulak burun ve boğaz hastalıkları ile Beyin ve Sinir Cerrahi poliklinikleri, 2 adet ameliyathane, 1 adet cerrahi müdahale odası, 2 adet doğumhane, yoğun bakım yatakları görüntüleme ünitesi, laboratuvar hizmetleri, yataklı sağlık hizmetleri için bölümler bulunacak. Ayrıca 600 metre karelik ayrı bir binada eczaneler, güzellik merkezi, medikal malzeme dükkânları ile kafeterya hizmetleri verilecek.

“BOŞ TA KALAN KREDİMİZİ SICAK ASFALT PROGRAMIMIZ İÇİN KULLANACAĞIZ”

Belediyeye İller Bankası’ndan asfalt işi için 2 milyon 300 bin lira kredi kullanılmasının görüşülmesi toplantının 2’nci gündem maddesi oldu. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Gençer, “Biz 2016 yılında 6,5 milyona yakın kredi talebinde bulunmuştuk ve meclisimizden bu geçmiştik. Kilit taş yapacaktık. 6 milyonluk ihale 3 milyon 900 bin liraya oldu. Kredimiz çıkmasına rağmen İller Bankası’nda 2 milyon 300 bin lira kredimiz boşta kaldı. Kredimizi tekrar kullanmak için yenilemek zorundayız. O yüzden sizden yetki istiyoruz. Bu kredi ile ilçemiz genelinde sıcak asfalt planlamamızda, Sarımsaklıda dolmuş yolu dediğimiz sahile paralel yolda fırından Maliye kampına çıkan yol, Billurcu Otel’den MİT’e kadar olan yer, Ayvalık’ta Şehitler Caminden Pehlivanoğlu Markete giden yol, Carefour-sa dan  son durağa kadar giden yol, Hamdibey Mahallesi’nde futbol sahasından Dr. Fazıl Doğan Meydanına giden yol, Altınova’da  Selimiye’den giden yol ile içeride az bir kısım var. Çalışma neredeyse 3 milyon tutuyor. Üstünü belediyemiz ödeyecek” dedi. 1 ret oyuna karşın oy çokluğu ile madde kabul edildi.

“SON YILLARDA HIZLA TAHRİP OLAN BİNA TURİZME KAZANDIRILACAK”

Mülkiyeti belediyeye ait Küçükköy Mahallesi 250 ada 10 parselde kayıtlı taşınmazın 10 yıllığına kiralanmak üzere ihaleye çıkarılması konusu gündemin 3’ncü maddesi oldu. Bina tapusunu belediyenin yeni sahiplendiğini, eskiden Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı binası olarak kullanılan bir bina olduğunu belirten Başkan Gençer, “2-3 ay oldu tapusu bize geçeli. Son yıllarda hızla tahrip oldu. Binanın turizme kazandırılması için, projesini kurula onaylatarak, 10 yıllığına kiralanması için ihaleye çıkma yetkisi istiyorum dedi.  Madde oy birliği ile kabul edildi.

AYVALIK BELEDİYESİ’NDEN SATRANÇ TURNUVASINA DESTEK Ayvalık Satranç Kulübünün 11’nci Ayvalık Yaz Turnuvası adı altında yapacakları sportif faaliyette dereceye girecek sporculara belediye tarafından ödül verilmesi de mecliste görüşülen konulardan biri oldu. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Gençer, “Biz belediye olarak destekliyoruz. Çok ciddi bir yarışma oluyor. Türkiye’nin her yerinden 300’e yakın sporcu geliyor. Geçen sene meclisin yetkisi ile 10 bin lira destekte bulunmuştuk. Bu sene de aynı talepte bulunuyorlar” dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi. Belediye Kültür ve Sosyal Yardım İşleri ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün isim değişikliklerinin yapılması konusu da mecliste görüşüldü. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ‘Kültür Müdürlüğü’, Sosyal İşler Müdürlüğü’nün isminin aynı kalmasına ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi. Meclis imar komisyonundan ve imar dairesinden gelen konuların görüşülmesiyle meclis toplantısı sona erdi.