AYVALIK GECE PAZARI BAYRAMDA AÇILIYOR

Nilgün KAYA                                                                          Ayvalık Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Gece Pazarı’nın kurulması için çalışmalar sürüyor. Kura çekimi yapılan ve bayramın ilk akşamı açılacak pazar, Talatpaşa Caddesi’nin yanı sıra Dr. Fazıl Doğan Meydanı’nda da kurulacak.

Yaz akşamlarında Ayvalık sokaklarına hareketlilik getirmek için dokuz yıl önce başlatılan Gece Pazarı uygulaması bu yıl da gerçekleştirilecek. Ayvalık Belediyesi tarafından organize edilen Gece Pazarı için Zabıta Müdürlüğü’nde kura çekimi yapıldı.

KURALAR ÇEKİLDİ, YERLER BELİRLENDİ

Meclis üyesi Dilek Saraçoğlu ve Zabıta Müdürü Hasan Narin nezaretinde çekilen kurada, pazarda yer almak isteyen vatandaşlar, stantlarının yerini belirleyen numaraları kendileri çekti. Bu sene Gece Pazarına katılmak için 153 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Esnaf ve vatandaşlara bu seneki uygulama hakkında bilgi veren Belediye Meclis üyesi Dilek Saraçoğlu, “Başkanımız Rahmi Gençer, başvuruların bu sene daha da yoğun olması nedeniyle, gece pazarının yeni düzenleme yapılan Dr. Fazıl Doğan Meydanında da kurulmasını istedi. Talatpaşa Caddesi’nde stant açacak vatandaşlar, 3 ay için 400 lira ödeyecek. Talatpaşa Caddesi’nde 65 stant açılacak. Dr. Fazıl Doğan Meydanı’nda kurulacak stantlar için bir kereye mahsus 10 lira alınacak. Gece pazarını bayrama yetiştirdik” dedi. Saraçoğlu, Zabıta ekiplerinin yanı sıra kendisinin de el emekleri konusunda uzman iki eğitimci ile birlikte denetleme yapacağını söyledi.

YÜZDE YÜZ EL EMEĞİ

Kura çekimi sırasında üzerinde durulan en önemli konu, pazarda sadece el emeği ürünlerin satışı yapılabileceği uyarısı oldu. Katılımcılar, ‘tamamen el emeği satacağım, aksi takdirde tezgâhımın kaldırılmasını kabul ediyorum’ yazan dilekçe imzaladı. Bir kişinin sadece bir tezgâha sahip olacağı, yerinden memnun olmayanların tezgâh sahiplerine para iadesi yapılmayacağı, kura seçimine girmeden önce sezonluk ücretlerini peşin yatırmalarını ve makbuzlarını zabıta müdürlüğüne getirmeleri gerektiği hatırlatıldı.

“SATILACAK ÜRÜNLERİN EL EMEĞİ OLMASI KONUSUNDA KARARLIYIZ”

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Bu sezon kurulacak olan gece pazarında sadece el emeği ürünlerin satışına izin vereceğiz. Çin’den getirilen oyuncak ve parfüm türü sanayi ürünlerinin satışına müsaade etmeyeceğiz. Bu sayede gece pazarımızda tezgâh açanlar yapacakları satışla aile bütçelerine ekonomik yönden katkı sağlayacaklar. Sezonun bereketli geçmesini diliyoruz” dedi. 15 Haziran Cuma akşamı saat 20.00’de açılacak pazar 15 Eylül tarihine kadar 20.00–00.00 saatleri arasında hizmet verecek.