İKİNCİ KEZ EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARI LİSTESİ’NDE

Gezici Araştırma Şirketi’nin 8 bin 762 kişiyle görüşerek hazırladığı ‘en başarılı belediye başkanları’ anketine göre, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer yüzde 61,1’lik oy oranıyla geçen yıl ki sıralamasını koruyarak 6. sırada yer aldığı açıklandı.

 

Ayvalık Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Gezici Araştırma şirketinin, 16-23 Şubat 2018 tarihleri arasında Türkiye genelinde yaptığı araştırmaya göre, en başarılı büyükşehir ve ilçe belediye başkanları listesine, Egeli başkanların damga vurduğu ve bu yıl da 6. Sırada yer alan Ayvalık Belediye Başkanı Gençer’in, 2017 yılındaki  58,1’lik oy oranını artırdığı belirtildi.

 

Araştırmaya göre; en başarılı 5 büyükşehir ve ilçe belediye başkanları listelerinde Ege Bölgesi’nden 3’er başkan yer aldı. Manisa’nın MHP’li Belediye Başkanı Cengiz Ergün listede birinci sırada gösterilirken, Aydın’ın CHP’li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ikinci, İzmir’in CHP’li Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise beşinci sırada yer aldı. Balıkesir’in AK Partili Belediye başkanı Zekai Kafaoğlu da listenin 8’inci sırasında kendisine yer buldu.

ARAŞTIRMA NASIL YAPILDI?

Gezici Araştırma şirketinde ise araştırmanın nasıl yapıldığı konusunda verilen bilgiye göre; ‘16-23 Şubat arasında, TÜİK örneklemlerini dikkate alarak, Türkiye’de gerçekleştirilen anket, hizmetleri değerlendirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinde farklı sosyo-demografik gruba mensup kişilerden; vatandaş memnuniyeti, belediye hizmetlerine vatandaşların yerinde ve zamanında ulaşılabilirliği, engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar, kültür ve sanata verilen destek, Suriyeli mülteciler ile ilgili çalışmalar, belediye başkanlarının vatandaş tarafından tanınırlık düzeyi, sosyal medya kullanımı ve iletişim kanallarının etkin kullanılması, çevre sorunlarına duyarlılık ve bunların çözümüne yönelik etkin projelerin uygulanıp uygulanmadığı, sosyal yardımlar ve bunların vatandaşa ulaştırılması, kamusal ve sosyal projelerin hayata geçirilmesi ve sivil toplum kuruluşlarıyla bu alanlarda yapılan işbirliği, kalkınma projeleri, hibe projelerine başvuru ve desteklerin alınması, doğal afetlere hazırlıklar, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık, çocuklara kreş açılıp açılmadığı, tıbbı atıkların toplanması aynı zamanda geri dönüşüm atıklarının toplanmasını sağlayan belediyelerin belirlenmesi, belediyeler arası bütçe kullanım performanslarının resmi veriler doğrultusunda puanlaması ve ulusal-uluslararası kuruluşlarla ortak yapılan projeler gibi kriterler sorgulanarak yapıldı. Bunların yanı sıra, şehirlerin marka değerinin artırılması amacıyla tanıtımı hususunda yapılan aktiviteler de kriterler arasında yer aldı. Araştırma kapsamında katılımcıların yukarıda belirtilen kriterlere göre hangi belediye başkanlarını başarılı bulup bulmadığı soruldu. Çıkan sonuçlarla, hizmet performanslarının puan ortalaması alınarak, en başarılı belediye başkanları belli oldu’ denildi.

En başarılı ilçe belediye başkanları listesinde de Bodrum’un CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ikinci sırada kendine yer buldu. Araştırmaya göre İzmir’in Buca ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Levent Piriştina üçüncü, Bornova’nın CHP’li Belediye Başkanı Olgun Atila da dördüncü oldu. Diyarbakır Sur/Kayumm Bilal Özkart beşinci, Ayvalık Belediye Başkanı CHP’li Rahmi Gençer de başkanları 6’ncı sıradan takip ederken, İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar 8’inci, İzmir’in CHP’li Narlıdere Belediye Başkanı ise 9’uncu sırada yer aldı. Araştırmaya göre Türkiye birincisi seçilen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, vatandaşı memnun eden çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Ayvalık’ın sorunlarına, küçük-büyük demeden ve hızla çözüm üretmek için seferberlik halinde olduğunu söyleyen Başkan Gençer ise. “Bu inançla, görevi devraldığımız ilk günden itibaren Meclis üyelerimiz ve mesai arkadaşlarımla birlikte, birey odaklı bir hizmet anlayışıyla, ortak aklın ve ekip ruhunun bütün gereklerini yerine getirerek çalışıyoruz. Bir başka deyişle, Altınova’sıyla Küçükköy’üyle Cunda’sıyla merkez ve kırsal mahalleriyle Ayvalık’ın sorunlarına, küçük-büyük demeden ve hızla çözüm üretmek amacıyla çalışıyoruz. Hem bir zeytin ülkesi hem bir turizm cenneti  hem de tarih kokan olan kentimiz Ayvalık’ta çağdaş ve kapsamlı projelerle tüm toplum katmanlarının görüşlerini alarak her alanda geleceğe taşımak. Eksiklerimizi hoş görüp, başarılarımızı takdir eden, her şeyin en iyisine layık olan, bizi iyiye, güzele, başarıya sevk eden Ayvalıklı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum’’dedi.

ALINAN OYLAR (BÜYÜKŞEHİR)

  • Manisa Cengiz Ergün: Yüzde 64.2 2) Aydın Özlem Çerçioğlu: Yüzde 61.8 3) Adana Hüseyin Sözlü: Yüzde 59.9 4) Eskişehir Yılmaz Büyükerşen: Yüzde 59.2 5) İzmir Aziz Kocaoğlu: Yüzde 58.9 6) Tunceli Tuncay Sonel: Yüzde 58.7 7) İstanbul Mevlüt Uysal: Yüzde 58.6 8) Diyarbakır Cumalİ Atilla: Yüzde 58.4 9) Balıkesir Zekai Kafaoğlu: Yüzde 57.4 10) Konya Tahir Akyürek: Yüzde 56.2 19)Muğla Osman Gürün: Yüzde 46.7 27) Denizli Osman Zolan: Yüzde 38.9
  • ALINAN OYLAR (İLÇELER)
  • 1) Adana Çukurova Soner Çetin: Yüzde 64.4 2) Muğla Bodrum Mehmet Kocadon: Yüzde 63.4 3) İzmir Buca Levent Piriştina: Yüzde 63.1 4) İzmir Bornova Olgun Atila: Yüzde 62.7 5) Diyarbakır Sur/Kayyum Bilal Özkan: Yüzde 62.4 6) Balıkesir Ayvalık Rahmi Gençer (Yüzde 61.1 7) Bursa Nilüfer Mustafa Bozbey: Yüzde 60.2 8) İzmir Karşıyaka Hüseyin Mutlu Akpınar: Yüzde 59.8 9) İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batun Yüzde 56.7 10) Ankara Yenimahalle Fethi Yaşan Yüzde 54.2 13) Denizli Merkezefendi Muhammet Subaşıoğlu: Yüzde 50.7 15) İzmir Bayraklı Hasan Karabağ: Yüzde 48 17) İzmir Konak Sema Pekdaş: Yüzde 46 19) Aydın Kuşadası Özer Kayalı: Yüzde 44.4 30) İzmir Aliağa Serkan Acar: Yüzde 35.4